fbpx Роботът ASIMO с повече възможности | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Роботът ASIMO с повече възможности

Роботът ASIMO с повече възможности

Последното поколение хуманоиден робот от Honda, дебютира в Брюксел. Изцяло новият ASIMO, който от Honda планират да помага на хора в нужда, надгради няколко съществени технологични постижения на своите предшественици, а именно: подобрена интелигентност, по-добра сръчност (включително отваряне на бутилка и сипване в чаша или езика на жестовете), както и умението да тича по-бързо или назад, да изкачва или слиза по стълби много по-плавно и дори да подскача.

Постижението тласка Honda още по-близо до създаването на робот за практически цели и използването му в бита или където е необходима помощ.

Изцяло новият ASIMO показва и редица други умения, до които екипът на Honda достига след разработването на роботи с възможност за вземане на решения, които от своя страна им позволяват да адаптират поведението си спрямо обкръжаващата среда в реално време.

Така хуманоидът вече може да разпознава лицата и гласовете на няколко души, които говорят едновременно. Може да спре текущата си дейност и да промени поведението си в зависимост от желанието на събеседника си. Успява да предвиди посоката, в която човекът ще тръгне и веднага да смени посоката си на движение, за да предотврати сблъсък.

     

      Роботът бяга с 9 км/ч или 3 км/ч повече от предшественика си. Също така може и да тича назад, да скача и да подскача продължително на един крак.

      Facebook коментари