fbpx S-като Spring или Sport | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

S-като Spring или Sport

Suzuki Vitara S

S-като Spring или Sport

етикети

 
Винаги когато говоря за Suzuki Vitara се сещам за първите офроудн състезания в България, когато едни „Витари“ къса база, направо мачкаха останалите състезатели. Те минаваха и през най-трудните терени и всички знаеха, че ако се появи нов състезател с такъв автомобил, непременно ще се класира в първите места.
Оттогава са минали петнайсетина години и Vitara вече има ново, модерно лице, което показа през миналата година. В унисон с новите търсения на клиентите, които са все по-големи и може би изискванията за комфорт и лукс надделяват, последното поколение на модела демонстрира сериозно развитие. А за тези, които спортният дух не ги оставя и в делника, Vitara излиза с предложението „S” - досещате се, че става въпрос за повече енергия, повече екстри и повече удоволствие. 
 
 
Първият елемент в екстериора, който ярко се откроява, е променената мощна предна решетка. След това в първия момент се чудиш дали ти се привижда, че има нещо в светлините, но наистина LED-овете имат декоративен кръг в червено, решение, което не се среща често. Страничните огледала са в сатенено сребрист цвят. Като завършек - 17“ алуминиевите джанти имат нова шарка. На пръв поглед промените не са съществени, но като цяло дават съвсем друг „звук“ на автомобила и веднага се разбира, че е нещо по-особено. 
 
 
В купето правят впечатление червените елементи и качествените материали. Декоративни пръстени на вентилационните отвори, скоростомер и оборотомер с червени елементи, кожен волан и скоростен лост с червени шевове, като с тях са украсени и велурените седалки. Цялостното усещане е високо ниво на оборудване. То се допълва от аудио система със 7-инчов тъчскрийн дисплей, парктроник с камера за заден ход, борд компютър, 
 
 
Интересно е „сърцето“ на спортната Vitara – тя идва с изцяло новия бензинов 1.4 BoosterJet, 140 к.с., който демонстрира отлично поведение – много динамичен, шофира се с лекота и удоволствие, реагира много добре на всяко действие. Моторът е със система за директно впръскване на горивото, както и принудително пълнене с турбокомпресор и интеркулер на сгъстения въздух. Въпреки, че цифрите изглеждат малко и бихте си казали, че за SUV такъв двигател е малък, ще останете истински впечатлени. Максималният въртящ момент от 220 нютонметра е наличен в широкия диапазон между 1 500 и 4 000 оборота в минута. Затова по завоите на подбалканския път за мен беше истинско удоволствие буквално „да сърфирам“ с автомобила и да се правя на състезател. Още по-интересно е, че автомобилът се предлага и с 6-степенна автоматична скоростна кутия, която определено ме впечатли, а най-интересното беше разходът на гориво, който най-много достигна да 6,2л/100 км. 
 
 
Като истински офроудър (въпреки, че едва ли ще ви даде душа да вкарате в планината и гората този автомобил) разполагате с 4 режима на шофиране – автоматичен, спортен, при сняг и заключен диференциал, които се избират чрез бутон на централната конзола. Освен това имате и асистент при потегляне и при спускане по наклонен терен. 
Цената на това оборудване, което е най-високото е малко под 52 хил. лв. с ДДС
 

Facebook коментари