fbpx Сдружение „Дамски форум“ обяви старта на новата Менторска програма 2024 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Сдружение „Дамски форум“ обяви старта на новата Менторска програма 2024

От началото на март Сдружение „Дамски Форум“ започна набирането на кандидатури за новия сезон на Менторска програма 2024.

В Менторската програма могат да  участват дами, които стартират или вече са стартирали кариера или бизнес, като по този начин получават шанса да работят за своето личностно и професионално развитие и да се учат от опита и съветите на едни от най-изявените бизнес дами в България.

В рамките на програмата освен индивидуалното менторство, има групови модули по теми, полезни за бизнеса, като правни основи, бизнес план, маркетинг стратегии, имидж и репутация, финансово планиране и др.

Програмата е уникална по рода си с това, че достъпът до нея е безвъзмезден, след кандидатстване с формуляр и мотивационно писмо. Кандидатурите се оценяват от УС на Сдружение „Дамски Форум“ и чуждестранните партньори на организацията от програма „Одисей“. От миналата година завършилите Менторска програма създадоха и Алумни Клуб с цел последващо развитие и обмяна на опит и идеи.  

Повече информация и апликационна форма можете да намерите тук: https://ladiesforum.info/mentorska-programa/

Участниците в Менторска програма 2023

В края на февруари  приключи  5-ото издание на менторската програма на „Дамски форум“ под мотото „Кръгът на успеха“. 28 двойки ментори и млади дами работиха заедно в продължение на 10 месеца през изминалата година, за да изградят и развият знания и умения, полезни за разширяването на хоризонтите и култивирането на самочувствие и увереност у младите жени в бизнеса и обществото.

Специални гости на заключителното събитие в креативното пространство на S.P.A.C.E Productions Sofia бяха г-жа Саша Безуханова – бизнес лидер, ангел-инвеститор и филантроп, основател на платформата MOVE.BG, и г-ца Десислава Тошева,  собственик и главен дизайнер на Модна къща Caviar Couture. През призмата на личния си опит в развитието на бизнес двете дами подчертаха, че за успеха са нужни на първо място ясно поставени цели,  а присъствието на ментор като съветник и консултант е безценно.

Ани Шакарян, вдъхновител на програмата

Председателят на „Дамски Форум“ Диана Митева и основният организатор и вдъхновител на програмата Ани Шакарян откриха събитието с обръщение към ментори, участници и алумни.

В събитието участваха и дамите Alumni Club Ladies Forum, лекторите в обучителните модули и инфлуенсърите, които подкрепиха програмата през изминалата година.

За петте години от първото издание на програмата, през менторство са преминали над 150 дами от бизнеса, организации с нестопанска цел или публичния сектор, които получават възможност да израснат лично и професионално.