fbpx Онлайн покупките, свързани с ключова дума „Летни олимпийски игри“, са скочили с 50% | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Онлайн покупките, свързани с ключова дума „Летни олимпийски игри“, са скочили с 50%

Дългоочакваните Олимпийски игри в Токио започнаха на 23 юли. Въпреки необичайните обстоятелства на игрите тази година, има големи очаквания, че събитието ще популяризира спорта и ще накара хората да се грижат повече за здравето си. В тази посока олимпийските игри оправдаха очакванията.

eBay анализира промяната в търсенето на спортни стоки от България и по света и по-долу са някои от ключовите констатации. Значителното увеличение на покупките на спортни стоки, като цяло е повече от очевидно. Продадените артикули свързани с летните олимпийски събития също са се увеличили с 45% на глобалната платформа:

- През последните 6 месеца глобалните потребители на eBay започнаха да купуват повече продукти, свързани със спорта: броят на покупките със заявка „волейбол“ са се увеличили с почти 67%, за ключовата дума „тенис“- с почти 30%, а „баскетбол“ и „плуване“ - съответно със 17% и 16%, в сравнение със същия период на 2020 г. Купувачите са поръчали повече от 74 000 аксесоари, дрехи и колекционерски предмети, свързани с тениса;

- Съдейки по свързаните с тях търсения, „Летните олимпийски игри“ са по -популярни от „Зимните олимпийски игри“ в България. Броят на продуктите, закупени по заявка "Летни олимпийски игри", са се увеличи през първата половина на тази годината както по света, така и в България съответно с 45% и 50%;

- Много популярни са артикулите, свързани с конкретни олимпийски събития. Хората събират паметни печати и монети, както и пощенски марки, карти, дрехи и други колекционерски предмети, посветени на спортните събития.

- Най-скъпият олимпийски артикул, закупен от българин в eBay, е монета от 10 лева, сечена за XX зимни олимпийски игри през 2006 г. на цена от 660 щ.д.

- Като цяло през последните шест месеца имаше глобален скок на интереса към Олимпиадата през 1992 г. в Барселона (+34% повече покупки), Игрите през 2010 г. в Канада и 1984 г. в Лос Анджелис (+27% и +28% съответно), както и състезанията в Москва през 1980 г. (+19%).

- В България най -популярните олимпийски игри според местните потребители по брой закупени артикули са - Летните олимпийски игри през 1984 г. в Лос Анджелис и Летните олимпийски игри 2000 г. в Сидни;

- Абсолютен лидер в глобалните покупки в eBay е видеоиграта „Марио и Соник на Олимпийските игри“. Специално издание на играта, посветено на игрите в Токио, закупено за 27 900 щатски долара, стана най-скъпият продукт, свързан със състезанията и закупен в eBay; Също така в челото на най-скъпите глобални покупки е колекционерският джобен часовник Patek Philippe, пуснат за Олимпиадата през 1936 г. в Берлин, за 27 000 щатски долара.

Сред най-запомнящите се олимпийски игри, според световните потребители на eBay по брой закупени артикули са: Летните олимпийски игри през 2012 г. в Лондон; текущите олимпийски игри в Токио, Япония; игрите в Атланта, САЩ, през 1996г.; Олимпиадата в Москва, Русия, 1980 г. и Олимпиадата в Пекин, Китай, 2008 г.