fbpx Сериозни промени в градското движение в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Сериозни промени в градското движение в София

Сериозни промени в градското движение в София

Заради строителството на продължението на втория метродиаметър, в централния столичен квартал "Лозенец" се правят серииозни промени в движенето на автомобили и градски транспорт. И така ще е поне до юни 2016 г.

От 01.08.2014 г. до 15.08.2014 г. се забранява влизането на превозни средства по западната част от пътното платно на бул. „Черни връх” между ул. „Сребърна” и изхода от трамвайно ухо „Хладилника”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източната половина от пътното платно на бул. „Черни връх” в същия участък. 
    
От 01.08.2014 г. до 01.11.2014 г. се забранява влизането на превозни средства по източната част от пътното платно на бул. „Черни връх” между ул. „Сребърна” и ул. „Филип Кутев”. Движението на превозни средства ще се извършва еднопосочно в двете западни ленти на бул. „Черни връх” в същия участък с посока на движение към Околовръстен път. Движението в посока център от бул. Черни връх” ще се извършва със заобикаляне през ул. „Тодор Каблешков”, ул. „Емилиян Станев”, ул. „Хенрик Ибсен”, бул. „Черни връх”. 
    
От 16.08.2014 г. до 01.11.2014 г. ще се забрани влизането на превозни средства по източната част от пътното платно на бул. „Черни връх” между ул. „Сребърна” и изхода от трамвайно ухо „Хладилника”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на бул. „Черни връх” в същия участък. 
    
От 4.30 часа на 01.08.2014 г. до 24.00 часа на 30.01.2016 г. се въвежда временна организация на движение на трамваите по линия 10. Скъсява се трамваен маршрут № 10 до обръщателния триъгълник /ухо/ на бул. „Джеймс Баучер” и ул. „Кораб планина”, като линията ще се обслужва от единични мотриси. Крайната спирка на линията - на ул. “Кораб планина”, а началната – на бул. “Джеймз Баучер” преди ул. “Кораб планина”. 
    
Въвежда се заместващ автобусен маршрут №10-ТМ. То ще се движи от кръстовище бул. “България” – бул. “Черни връх” по бул. “Черни връх”, надясно по ул. “Тодор Каблешков” до паркинга на мол “Парадайз център”, където се разкрива крайна и начална спирка с “Ул. Филип Кутев” за линията. Връщане – от началната спирка продължава по ул. “Тодор Каблешков”, надясно по ул. “Емилиян Станев”, надясно по ул. “Хенрик Ибсен” и наляво по бул. “Черни връх” по маршрута, като автобусите извършват обратен завой на кръстовището с бул. „България”. Автобусите ще спират на съществуващите трамвайни и автобусни спирки по маршрута. 
    
 От 04.30 часа на 01.08.2014 г. до 24.00 часа на 01.11.2014 г.: 
 - Се променя автобусен маршрут № 98 както следва (в посока център): от бул. “Черни връх” наляво по ул. “Тодор Каблешков” (при търговски център “Парадайз център”), надясно по ул. “Емилиян Станев”, надясно по ул. “Хенрик Ибсен”, наляво по бул. “Черни връх” до кръстовището с бул. “Джеймз Баучер”, надясно по бул. “Джеймз Баучер”, наляво по бул. “Свети Наум” и наляво по бул. “Черни връх” и по маршрута до с. Железница. 
- Двупосочната спирка с кодове „Кв. Хладилника” за автобусни линии №№ 10-ТМ и 98 се измества на кръстовището на бул. “Черни връх” и ул. “Орел”. 
- Променя се движението на автобусни маршрути №№ 64, 66, 93 и 122 в посока Център – от бул. „Черни връх” се заобикаля мол „Парадайс” от запад по бул.”Тодор Каблешков” - ул. „Емилиян Станев” - ул. „Хенрих Ибсен” - ул. „Сребърна” до автостанция „Хладилника”. В обратна посока маршрутите не се променят. 
- В променения участък автобусите да спират на временната еднопосочна спирка „Ул. Филип Кутев” за автобусна линия № 10-ТМ.