fbpx „Слънчев бряг” АД учредява стипендия по туризъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Слънчев бряг” АД учредява стипендия по туризъм

„Слънчев бряг” АД учредява стипендия по туризъм

Стипендия за поощряване на изявени ученици от Професионалната гимназия по туризъм “Иван Вазов” учреди ”Слънчев бряг” АД. Тя ще е ежегодна и ще покрива семестриалните такси на ученик, завършващ гимназията в курортния комплекс с отличен успех, който е избрал да продължи обучението си във висше училище по туризъм в страната. Идеята е на Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД.

„Проблемът с недостига на квалифициран персонал в туристическия бранш се задълбочава всяка следваща година. Бизнесът коментира, че не може да предлага обслужване на световно ниво без достатъчно обучени кадри, а професионалните училища твърдят, че подготвят добри кадри, но бизнесът не прави нищо за тях. Ние решихме, че е време интересите на двете страни да се „срещнат”. Считам, че това е най-добрата инвестиция, която можем да направим в бранша”, обяснява идеята си Димитров.

В края на всяка учебна година Професионалната гимназия по туризъм “Иван Вазов” ще предлага по един от своите абитуриенти за стипендиант, като критерият за подбора се извършва на базата на отличен успех и представяне в регионални и национални състезания. Кандидатът за стипендия задължително трябва да продължи образованието си във висше учебно заведение в страната, специалност туризъм.

Първата стипендиантка Стела Димитрова е спечелила първо място в регионалното състезание за най-добър млад готвач в Сливен през тази година и пето място в националното състезание по професии в Пловдив. Тя е приета в Университета но хранителни технологии – Пловдив, специалност туризъм. Стипендията ще й бъде връчена на официалната церемония по случай откриването на туристическия сезон на 12 юни в Слънчев бряг.

Facebook коментари