fbpx Стажанти с кауза | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стажанти с кауза

Стажанти с кауза

Проект "Стажант с кауза" ще даде възможност след като компанията назначи своите стажанти, се избира мисията им, свързана със социални или екологични каузи. Тази кауза може да бъде избрана както от компанията, така и от стажанта, в зависимост от фокуса и степента на развитие на корпоративната социална отговорност в самата компания.
Целта на проекта е да се разпространяват и въведат принципите на социално отговорно поведение в българския бизнес, използвайки ентусиазма на младите хора, които искат да се докажат, започвайки своята кариера.
“В България на година се реализират около 20 хиляди стажа в български и международни компании от младежи от цял свят. Това е един неизползван ресурс за социална промяна. Със стартирането на проект "Стажант с кауза" вярваме, че те биха се превърнали в 20 хиляди реализирани каузи в подкрепа на българския бизнес и общество. Днешните стажанти са готови да дават повече от своето време за кауза подпомагаща устойчивото развитие на дадената компания.”, споделя Анастасия Велева от CSR Bulgaria,, координатор на проекта.

Екипът на CSR Bulgaria ще подпомага процеса на избиране на мисията чрез даването на различни насоки и примери от световни и български практики в сферата на КСО, както и идентифицирането на проблем в компанията, който би могъл да бъде разрешен от стажанта. При успешно завършване на каузата, CSR Bulgaria издава сертификат за участие, което удостоверява доброволния труд на стажанта.

Facebook коментари