fbpx Създадоха първата магистратура по бизнес софтуер в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Създадоха първата магистратура по бизнес софтуер в България

ВУЗФ и ERP Academy стартираха новата магистърска програма „Бизнес анализ и ERP системи“, която е първа по рода си в България и ще предложи иновативен начин за подготвяне на кадри в една от най-добре платените сфери.

Новата магистратура няма да обучава студентите да програмират и няма да изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с икономическа насоченост и ще създава специалисти в сложната и перспективна област на внедряването на бизнес софтуер.

Днес все повече производствени компании, търговски вериги, банки и други организации осъзнават нуждата от използването на модерни ERP (Enterprise Resource Planning) системи, CRM (Customer Relationship Management), BI (Business Intelligence) и други класове бизнес софтуерни решения. Затова заплатите в този сегмент са много над средните за страната, осигуряването е върху пълния размер на заплатите, а компаниите работят изцяло в светлата част на икономиката. Въпреки това те все по-трудно намират кадрите, които са им нужни, за да обезпечат разширяването на техния бизнес.

„В България има редица университети, които подготвят програмисти, но е парадоксално, че няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области. Целта ни е именно да създадем първата магистърска програма, която ще подготвя студентите за кариера в сектора на бизнес софтуера“ - заяви Наталия Футекова, създател на магистратурата и основател на ERP Academy.