fbpx Таблетът, който издържа на условията в Антарктида | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Таблетът, който издържа на условията в Антарктида

Българската експедиция в Антарктика е оборудвана с модерно и издръжливо средство за съхраняване и обработка на дигитална информация под формата на Dell Latitude 7220 Rugged Tablet. Важният за работата на българските учени таблет се отличава с изключителна издръжливост на всякакви условия, каквато несъмнено е нужна за пребиваване в близост до Южния полюс. Той е предоставен на експедицията ни от официалния вносител на марката Dell - АСБИС България.

Дебелата защита около всички повърхности и ъгли гарантира оцеляването му при изпускане дори от височина малко над метър.

Таблетът има сертификат за защита срещу вода и прах IP65, което означава, че той на практика е напълно водо- и прахоустойчив и може да се използва дори в интензивен дъжд и снеговалеж – качества, които бързо са потвърдени от българските полярни учени. Работният температурен диапазон е в границите -29оС до +62оС.

Машината предлага нужната висока производителност и функционалност за целите на научната експедиция. Тя е снабдена с процесор Intel Core i5-8365U, 16 GB RAM, 512 GB SSD и операционна система Microsoft Windows 11 Professional. Наличието на предна (5MP) и задна камера (8MP), два микрофона и множество портове, сред които USB-C 3.1 Gen 2 за бърз трансфер на данни и множество вградени сензори като GPS, дигитален компас, жироскоп и други, осигуряват пълни възможности за навигация, снемане и предаване на данни. За нормалната работа в предизвикателни условия са предвидени две батерии с гореща замяна и специално термично управление.

Без проблем може да бъде използван в ярко слънчево време дори с ръкавици.

Д-р Стефан Методиев от Българския антарктически институт, споделя: „Съвременните научни експерименти изискват използването на компютърна техника за съхранението и обработката на данни. В условията, в които работим ние, обаче, много малко продукти изобщо имат шанс да функционират нормално. Затова да разполагаш с толкова издръжливо и функционално устройство като здравия таблет Dell Latitude 7220, е сериозно предимство, което прави работата ми много по-удобна и ефективна. Благодаря на АСБИС България, че ни предостави толкова полезен инструмент, който без колебание препоръчвам на хората, работещи навън и при неблагоприятни условия.“