fbpx Тази Коледа със... Светослав Ханджийски | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Тази Коледа със... Светослав Ханджийски

Както вече всички знаем, животът е снимки и ако нещо не е снимано, а в повечето случаи споделено и в социалните мрежи, то не се е случило. Ние също обичаме снимките, а в любимия ни проект „Истинската скорост на жените“, те са огромна част от съдържанието му. И сме късметлии, че тази есен открихме фотографа Светослав Ханджийски, който буквално с летящ старт се включи в проекта. Заедно преживяхме уникални фотосесии с вдъхновяващи дами и прекрасни автомобили, и всеки път усещането беше като снимачната площадка на филм, независимо какво беше времето навън. А може би защото първата ни фотосесия се случи в първия дъжд през есента след дълга суша, ни тръгна по вода:).

Не спирайте да ни следите, защото от първите дни на новата година сме ви подготвили още наслада за очите и душата. А днес Светльо сваля за миг фотоапарата, за да хвърли поглед назад в годината и да отправи своето коледно послание.

"Може да звучи странно, но за разлика от много хора, за мен 2020 г. е най-успешната в моя живот. Годината започна стресово с първия локдаун и макар, че всички мои колеги в компанията, в която работех по това време, преминаха към работа от вкъщи, аз останах дежурен в офиса. По този начин обаче успях още след първата седмица да събера себе си и да преборя страха и параноята от вируса като се върна към нормалното ми ежедневие преди. Фокусирах се върху работата, запознах се с много нови хора, успешно изпълних няколко ключови проекта, разбира се след строго спазване на всички противоепидемични мерки. И всичко тръгна стремглаво напред и нагоре.

Маската и дезинфектанта станаха новите ми най-добри приятели и до толкова свикнах с тях, че спряха да ми правят впечатление - приех ги за нещо нормално в новото ни ежедневие. Оборотите толкова се засилиха и краят на годината дойде неусетно, а с него и равносметката. Животът обаче реши да ми припомни по трудния начин, че няма нищо по-важно от здравето на този свят и преди седмица отне моя дядо. Трудно е! Въпреки всичко, което успях да постигна през тази година, я изпращам с много тъга и хубавите спомени с него, които остават, запечатани в стотици кадри. Ето това за мен е фотографията и нейната сила – всяка снимка разказва история и спомени от преживявания.

Тази година ни научи, че най-важното в живота е обичта към близките ни. Посрещнах Коледа с мисълта, че ще бъдем по-добри хора.

Пожелавам на всички да бъдат здрави и да не спират да мечтаят. Мечтите карат човек да върви напред и въпреки трудната година за всички, да не забравяме, че след всяка буря изгрява слънце!".