fbpx Технологичната консултантска комапния Crayon стъпи в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Технологичната консултантска комапния Crayon стъпи в България

 

Водещата норвежка консултантска компания в областта на услугите за дигитална трансформация Crayon Group Holding стъпи в България. Българският офис ще бъде ръководен от Оана Пиперова, която е генерален мениджър за Адриатика. Компанията на местно ниво разполага с опитен екип от професионалисти с дългогодишен търговски и консултантски опит.

Благодарение на уникални IP решения и експерти на високо ниво, Crayon помага за оптимизиране на възвръщаемостта на инвестициите на своите клиенти във високо технологични ИТ проекти. Компанията има над 17 години опит в предоставянето на софтуерни услуги и облачна оптимизация във всички аспекти. Доверен партньор е на много от водещите организации в света, коeто прави растежа и развитието ни в Централна и Източна Европа логическа следваща стъпка.

„Нашата мисия е да помагаме на бизнес организациите да навигират в днешния свят на сложни високотехнологични решения и чрез технологиите да постигат възвръщаемост на инвестициите си”, заяви Александър Кутовски, вицепрезидент на Crayon за Централна и Източна Европа.

Компанията, базирана в Осло, Норвегия, има над 1500 служители в 45 офиса по целия свят. Имамe най-високи статути на партньорство с доставчици като: Microsoft, IBM, AWS, Oracle, Google, Facebook.

Преди четири години Crayon започва своето разрастване от скандинавска компания към международна. През 2015 г. само 25% от брутната печалба идва от международните пазари, докато през последните 12 месеца тя е 41%.

Изпълнителният директор Торгрим Такле заявява: „Нашите изключителни резултати на международните пазари допринесоха за силно увеличение на брутната печалба и подобряване на резултата от EBITA, който регистрирахме през това тримесечие. Това е о ще п о-впечатляващо, защото тази година н аехме три пъти повече хора на международните пазари, отколкото в северните страни. Постигнахме успех на новите пазари, защото знаем как да се развиваме в местните икономики".

Crayon има нови офиси в Африка, Централна и Източна Европа и Австралия.