fbpx Ученици търсиха съвременни застрахователни и финансови решения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ученици търсиха съвременни застрахователни и финансови решения

100 ученици от 24 града участваха в първия дигитален иновационен лагер на JA България в страната, реализиран с подкрепата на NN България. 25-има JA преподаватели от над 20 града от цялата страна се включиха също активно в състезанието, подкрепяйки младежите.

Разделени в групи по шест и по седем, учениците генерираха идеи за създаване на иновативен продукт или услуга в сферата на застраховането и личните финанси, който да осигурява стойностна защита в ситуация на пандемия. Така участниците се изправиха пред казус, релевантен на настоящата ситуация на пандемия от COVID-19,  и рестартиране на икономическия живот по време и след криза. В своите проекти  учениците се насочиха към финансови решения за запазване на съществуващи бизнеси, както и предложиха идеи за по-ефективно управление на личните финанси в условия на пандемия/криза. Доброволци от NN България подкрепиха учениците в търсенето на съвременни решения и се включиха в журито на състезанието.

Бизнес доброволци от екипа на NN подкрепиха учениците в работата им, представяйки им разнообразието от услуги и решения в сферата на животозастраховането и пенсионното осигуряване, начинът, по който функционират тези финансови решения и какви нужди могат да удовлетворят.

В края на втория ден отборите представиха идеите си пред жури в състав Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България, Красимир Маринов, маркетинг мениджър на NN България, Светозар Стойчев, специалист „Обучение и развитие“ в NN България.

„Поздравявам всички, за това че така активно участвахте в първия дигитален иновационен лагер, който организираме с нашите партньори от NN България. Похвално е, че във времена на криза сте избрали да използвате своето време за учене заедно с ваши съученици от цялата страна. В JA Bulgaria сме щастливи, че заедно с вас и вашите учители, можем да създаваме възможности за развитие на вашия предприемачески дух и търсене на възможности в нова и различна среда.“, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA Bulgaria.

Членовете на журито споделиха, че са изключително радостни от отличната подготовка на отборите, както и детайлните им познания в сферата на личните финанси. „Тази година журито класира на челните места няколко иновативни и интересни предложения. Общото между отличените решения е предвидената в тях възможност на икономическите субекти – индивиди, малки и средни предприятия, и големи фирми – да планират финансите си и да се погрижат предварително за възможните негативни последици от неблагоприятно стечение на обстоятелствата. Впечатли ни положителната промяна в мисленето на младите хора – че житейските цели имат своите финансови измерения и че човек трябва да има финансов план за постигане на целите си; в т.ч. като ги защити от възможни неблагоприятни събития. ”, сподели Красимир Маринов, маркетинг мениджър на NN България.

Победителите от четирите отбора ще участват в официално награждаване от екипа на JA България и NN България през лятото, за което датата ще бъде обявена след отменяне на извънредната обстановка в страната.