fbpx Умните телевизори помагат за обучението от вкъщи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Умните телевизори помагат за обучението от вкъщи

Умните телевизори помагат за обучението от вкъщи

С цел да си останем вкъщи и да се ограничи разпространението на пандемията, училищата са затворени, но жаждата и нуждата за знания у децата ни не угасва. Това създава пречки и трудности не само за учителите, но също за децата и техните родители. Електронните устройства като смарт телевизорите у дома могат да улеснят процеса и да помогнат на семействата, давайки допълнителни инструменти, с които да се справят със ситуацията. Докато децата учат, а родителите работят, LG събра няколко важни съвета, за да превърнете домашния смарт телевизор в перфектен инструмент за домашно образование.

В момента няма единна форма за обучението у дома. Минстерство на образованието препоръчва използването на office 365, но не във всяко училище е възможно създаването на акаунт за всеки ученик. Не всеки учител е добре запознат с платформата и с цел учебния процес да върви лесно и гладко за всички, някои избират да ползват други платформи. Това прави намирането на универсално устройство за обучение още по-трудно.
Телевизорът като обучителен инструмент

На 17 март МОН и БНТ стартираха образователната програма "С БНТ на училище", от тогава програмата на БНТ 2 е изцяло насочена към учениците и в помощ на техните семейства и българските учители. Всеки делничен ден от 9:15 - 12 часа и от 13 - 16 часа се излъчват видео уроци и образователни клипове за различните класове и възрасти. И въпреки че това е първата и най-често срещана употреба на телевизорите за обучение, най-новите модели смарт телевизори от LG са бързи и лесни да се свързват към телефони и други устройства, което прави употребата им за гледане на видео уроци, включването във видео разговори и ползването на образователни приложения още по-лесна. Ето и някои характеристики на LG, които могат да влязат в употреба.

1. Браузър

Web браузърът е неразделна част от всеки LG смарт телевизор. Единственото, което трябва да направите е да свържете телевизора с интернет мрежата и да въведета желаната страница. Телевизорите на LG могат да работят с мишка или клавиатура, свързани с USB, което прави навигацията бърза и лесна. А дори е възможно да ползвате телевизора вместо компютър и децата директно да пишат домашни и да изпълняват задания през него.
През браузъра може да водите конферентни разговори в ZOOM, ако свържете камера или да ползвате всяка друга програма, която е избрана във вашето училище – Google Classroom, Google Hangouts, Office 365, Facebook група или Shkolo. Децата спокойно ще виждат всичко, което учителите им показват на екраните си или пък ще следят видеата за видео-тренировките.

2. Споделяне на екрана

Телевизорите на LG са съвместими с повечето мобилни устройства чрез различни приложения като LG TV Plus, Screen Share, Miracast technology, магическото дистанционно на телевизора или Airplay на Apple устройствата. Благодарние на това, детето може да сподели екрана на телефона си на големия екран на телевизора, което ще направи картината по-ясна, всичко ще се вижда и няма да има значение какви приложения и платформи се ползват, за да е ефективна работата.
По този начин, ще можете да свържете телефона с телевизора, ако се налага да ползват Viber или някое телефонно приложение, което не е съвместимо с телевизора или не се отваря в браузър.

3. Компютърен мониторComputer monitor

Нека не забравяме, че в практиката често телевизорите се ползват вместо монитри, защото всеки LG телевизор може да бъде свързан с компютър или лаптоп през HDMI кабел или Chromcast.
Какво е най-важното?
Включването на телевизори в домашното обучение може да помогне на семействата по много начини. Защитата на очите обаче е също толкова важна, колкото високата точност на цветовете, перфектното черно и безкрайният контраст, така че типът телевизор, който използваме, има много значение. LG OLED телевизорите са с излъчване на синя светлина от 34%, далеч под 50-процентовата граница за здравето и значително по-малко от това, което произвеждат някои LCD дисплеи от висок клас. Това сочат проучвания на независимата рейтингова агенция TÜV Rheinland. Всичко това е важно, защото когато синият компонент е твърде силен, той може да има пагубен ефект върху мозъка, понижава концентрацията и причинява безсъние.