fbpx В Русе започва изграждане на модерен плувен комплекс на стойност 14 млн. лв. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

В Русе започва изграждане на модерен плувен комплекс на стойност 14 млн. лв.

В Русе ще бъде изграден нов покрит плувен комплекс на три нива, включващ основен басейн за плуване и водна топка с размери 33.33/25.03 м., с до 500 седящи зрителски места, както и детски спомагателен басейн с размери 16/10 м. В покрития комплекс ще функционират модерни съблекални за посетители и съдии, кафетерия, помещение за продажба на спортни стоки, лекарски кабинет, фитнес и спа център, две зали за конференции и срещи, както и всички други необходими спомагателни съоръжения.

В рамките на проекта ще бъде изградено ново заведение за бързо обслужване с капацитет до сто места на закрито и сто и петдесет места - на открито. Любителите на спортни дейности навън ще могат да се възползват от открит плувен басейн с олимпийски размери и открит детски басейн, оборудвани с модерни съблекални с душове. На разположение на посетителите ще са също нова детска площадка и удобен паркинг.

С изграждането на новото съоръжение се цели подобряване качеството на живот, физическата активност и здравето на населението на общината, както и засилване на интереса към плувните спортове, доказани като едни от най-полезните и здравословни.

Общата стойност на проекта е 14 млн. лв. Собственото участие за финансиране на проекта на Община Русе и общинската компания „Общински пазари“ ЕООД е 2 млн. лв.  „Банка ДСК“ и „Регионален фонд за градско развитие“ предоставят финансиране  в размер на 12 млн. лв. Заемните средства са част от финансовия инструмент Фонд за градско развитие Север, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Предвижда се строителните дейности да започнат в началото на 2023 г.