fbpx В Слънчев бряг е спокойно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

В Слънчев бряг е спокойно

В Слънчев бряг обстановката е спокойна. Със съдействието на МВР и ръководството на акционерното дружество се вземат извънредни мерки за сигурност, които да гарантират безопасността на туристите. Най-голямо внимание се обръща на хотелите, в които почиват граждани на Израел. В комплекса те са около 15-16. Туроператорските фирми от своя страна затягат проверките и контрола на автобусите, с които превозват групите.

Това стана ясно на проведена днес извънредна среща между министъра на туризма Делян Добрев, ръководството на „Слънчев бряг” АД и туроператори. Срещата е по повод на последващите действие след терористичния акт на Летище Сарафово срещу автобус пълен с туристи от Израел дошли да летуват у нас.

В момента в Слънчев бряг са изградени контролно-пропускателни пунктове на изходите за Бургас и Варна, а при пристигането и изпращането на автобуси с израелски туристи вече има полицейско присъствие. Началникът на РПУ Несебър Стайко Манев се обърна към туроператорите с молба да го информират за часа и мястото на мероприятията, организирани за израелските туристи, за да могат да се вземат адекватни мерки по тяхната охрана. След разговори с гости от Израел Манев е на мнение, че притеснението при тях е сравнително по-малко, отколкото при българите, тъй като при първите този проблем съществува от години.

Един от най-важните въпроси, които интересуваха туроператорите бе дали ще бъде въведено задължение да се проверяват автобусите и багажите на туристите за съмнителни предмети и вещества. Всички се съгласиха, че предотвратяването на подобен инцидент от неспециалисти е прекалено трудно, но би могло да се направи обучение на туроператорите с помощта на МВР с какво трябва да се внимава от тук нататък и как да се реагира, ако се забележи нещо подозрително.