fbpx Ван гамата на Renault вече е обновена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ван гамата на Renault вече е обновена

етикети

Renault представи обновената гамата на работните автомобили Trafic и Master по време на международни медийни тестове. Новият Trafic комбинира силните черти на предшественика си с редица ключови подобрения. В допълнение към своя нов, динамичен дизайн, който разчита на новите дизайнерски линии на марката, новият Trafic е още по-голям, с което става по-комфортен и практичен от преди. Предните и задните надвеси са удължени съответно с 10 и 11 см, докато максималната товарна дължина от 3,75 м и 4,15 м за L1 и L2 версиите съответно поставят нов еталон на пазара. В същото време, преградната стена е изнесена 3 см по-назад с цел да се подобри комфорта в силно модифицираната кабина.

Създаден да служи като мобилен офис, кабината му предлага поръчково оборудване, включително стойки за мобилен телефон и таблет, пространство за лаптоп и подвижен клипборд с размер А4, които да улеснят живота на бизнес клиентите. Новият Trafic се задвижва от R9M двигател, който се предлага с един (90 и 115 к.с.) или два (TwinTurbo, 120 и 140 к.с.) турбокомпресора, със или без Stop & Start и понижен разход на гориво с 1л./100 км. Новият Trafic комбинира динамика с ефикасност, консумирайки едва 5,7 л/100 км* с dCi 120 двигателя под предния капак. Средно, бизнес клиентите ще станат свидетели на това как разходът им на гориво ще се понижи с 1 л/100 км спрямо Trafic II, което се равнява на икономия от 1000 евро** за период от 3 години. Поръчките за новия Trafic се приемат от юни, а в дилърствата ще се появи през септември.

По-гомелемият ван Master, който се произвежда в Батили, държи за момента 11,9% пазарен дял от Европейския пазар (четвърта позиция) и 13,4% в Евромед-Африка региона (второ място). Двигателната гама разчита на Twin Turbo технология, която комбинира допълнителна мощност (до 165 к.с.) и нисък разход на гориво (за икономия от 1,5 л/100 км*). В модела са внедрени последното поколение ESC, включваща Extended Grip, Hill Start Assist и Trailer Sway Control – както и Wide View Mirror, който елиминира задната сляпа точка. Гамата включва панел версия L4 със задно задвижване (H2 и H3) с единични задни колела, разработена специално за нуждите на експресните куриерски услуги. И двата модела са с новата дизайнерска идентичност на Renault. Поръчки се приемат от юни, а в дилърствата ще се появи през септември.

Очаквайте подробно представяне на моделите.