fbpx Вече може да се тества облака на Майкрософт и у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Вече може да се тества облака на Майкрософт и у нас

От днес българските фирми могат да тестват безплатно най-новия продукт на Майкрософт Microsoft Office 365, услуга от следващо поколение в облака. Тя включва приложенията на Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook и други), Microsoft Exchange, SharePoint и Lync, които в комбинация осигуряват решение за комуникация и сътрудничество от световнa класa.
Продукта е удачен за по-малки фирми и Office 365 за големи компании и може да се тества безплатно в рамките на 30 дни чрез регистрация на: http://www.office365.com. Самата продажба на продукта се очаква да започне през март 2012 г.

Потребителите, които тестват услугата сега, могат да продължат да я използват и след като бъде пусната в продажба, като използват същите акаунти, които са използвали в периода на тестването.
Все повече и големи компании избират Office 365, за да дадат възможност на своите служители и клиенти да работят заедно в облака. Повече от 40% от топ 100 на най-добрите глобални брандове (според класацията на Интербранд) използват Office 365 или подобни услуги на Майкрософт, свързани с продуктивността в облака. В България, вече има и първата компания, която е внедрила продукта.

Office 365 ще се предлага срещу месечна такса от 1,79 до 25,50 евро за потребител, в разнообразие от планове, които отговарят на потребностите, както на компании от малкия и средния бизнес, така и на големи компании. Запазването на корпоративната информация е гарантирано 99,9%, като Майкрософт е инвестирала 2,3 млрд. долара в дейта центрове, чиито места не се обявяват. 

Клиентите могат да започнат да работят пълноценно с уеб приложенията на Office, Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Lync Online и външен уебсайт за минути срещу 5,25 евро, за потребител на месец.