fbpx ВелиЛенд и хотел Sante SPA са най-новите атракции на Велинград | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

ВелиЛенд и хотел Sante SPA са най-новите атракции на Велинград

Велинград привлича все повече с най-новата си атракция -  най-голямото цирково шапито у нас „ВелиЛенд“, което беше домакин на първият национален празник под надслов „Обич за цирка“. Шапитото се намира още преди влизането в самия град и освен него е изграден цялостен комплекс, на площ от 57 декара, със заведения за хранене, детски атракции, конна база, зони за отдих.

Така събитието отбеляза 125-ата годишнина на знаменитото и известно по цял свят българско цирково изкуство. Да уважат първия по рода си цирков празник в България участие на манежа взеха изтъкнати циркови артисти от нашата страна, както и от Украйна, Монголия, Бразилия, Киргизстан и др. Двата дни на „Обич за цирка“ бяха изпълнени с невероятни емоции за малки и големи: „Мини олимпиада“, „Велинград търси талант“, концерт на Били Хлапето и др.

Почетни участници в празника бяха илюзионистът Зайн, еквилибристът Алекс Костов и международно признатите Братя Николови. Водещ на събитието беше любимият на публиката Драгомир Драганов. Освен водещ, той е един от вдъхновителите и двигателите за провеждането на „Обич за цирка“, без когото празникът нямаше да бъде същият.

Спа столицата на България се радва и най-новия хотелски комплекс – 5-звезният SANTE Spa, който разполага с най-големия Медицински SPA център в района, както модерен фитнес център. В хубавите дни гостите могат да се насладят на открити басейн и горещо джакузи, а в студеният сезон вътрешните басейни и различните сауни, процедури, масажи и модерната атмосфера ще са притегателен център за туристите.

Истинско кулинарно пиршество е вечерята, която е на блок маса, където изборът е повече от богат – от дузина салати до печени меса и класни риби, до плата с богат избор на салати. Цялата храна е изключително качествена Обслужването, което е най-големият проблем в българския туризъм тук наистина е на много високо ниво.

Специално за изданието предприемачът и основен инвеститор във "ВелиЛенд" и съдружник в хотела Илия Кадинов, сподели:

„Любовта ми към цирка е от много години -  посещавам различни циркови спектакли и фестивали. За съжаление цирковото изкуство е малко позабравено у нас, но с тази инвестиция се надявам да събудим любовта на хората към него. Като стъпваме на златните традиции на българския цирк, във Велинград отворихме нова страница в историята на нашето цирково изкуство.

Заедно с това искахме да предложим на хората и място, където да отседнат и буквално да могат да зареждат батериите с положителна енергия. Проектът за хотела е от много години, защото смятаме, че Велинград е уникален с 4 сезона за посещения. Ние сме щастливи да имаме всички природни дадености – туризъм, природа, спа и вярвам, че тепърва регионът започва да се развива. На фона на други курорти в България нашата база е много скромна – само 7 хил. легла.

Факт е, че проблемът с човешкия ресурс и обслужването съществува като навсякъде, но във Велинград имаме училище по туризъм и успяваме да привличаме млади хора, които да работят сезонно, а след това и за постоянно. Работим много в посока да имаме наистина 5-звездно обслужване, което е в основата за успеха на един хотел.

Аз твърдо вярвам, че в България може да се работи и има възможности за бизнес, така че бих призовал младите хора да остават тук, а тези, които са в чужбина да се завръщат. Твърдо вярвам в потенциала ни".