fbpx Виното Encore Syrah на Катаржина Естейт в световната топ десет класация | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Виното Encore Syrah на Катаржина Естейт в световната топ десет класация

„Огромна гордост е за нас, че Encore Syrah на „Катаржина Естейт” е сред десетте топ вина сира на света. Още повече, че е признание от най-значимият винен конкурс за сира, а именно Syrah du Monde”. Това сподели специално за "твоят БИЗНЕС"  Цветелина Николова, изп. директор на Катаржина Естейст, няколко часа след като от престижната институция обявиха класацията.

„Долината на Рона във Франция се смята за родината на производство на сира и в журито на конкурса има много специалисти от този регион. Затова признанието България да е редом с Италия, Франция, Южна Южна Африка, Франция, Гърция, Швейцария и Турция има още по-голяма стойност. Световните тенденции, технологиите усилената работа на целия екип дават своя резултат и тази оценка, която получихме не е само за Катаржина Естейт, а за цялото винпроизвоство на България. Така доказваме, че страната ни има място на световната винена сцена, заедно с други световни брандове”, допълни Николова.

Освен, че е класирано в топ десет на най-добрите сири в света, Encore Syrah  2012 получи и златен медал на изложението Syrah de Monde 2018. Тази година топ 10 се състои от 13 вина поради изключително близките резултати. Освен Encore Syrah 2012, сред най-добрите сири в света се класираха тези от Италия, Испания, Мексико, Австралия, Южна Африка, Франция, Гърция, Швейцария и Турция.

Syrah du Monde e признат за най-големия и престижен конкурс за оценка на вина от сорта сира в цял свят. Експертите от журито са емблема за професионализъм и най-точна преценка на качеството на вината сира.  Тази година участваха 347 вина от сорта сира, от 24 страни. Журито оценява вината по специални Международни стандарти и стриктно спазват Процедура за качество ( Quality Assurance procedures). Дегустацията и оценката на вината продължава два дни.

Конкурсът Syrah du Monde дава възможност вината от сорта сира да покажат най-добрите си качества във всичките си форми: червено, розе, пенливо, сухо или сладко. Той съществува от 12 години и в неговото провеждане участва екип от топ винени специалисти, които имат повече от 15 годишен опит в организиране на международни винени конкурси. Всяка година надпреварата отличава най-добрите вина от целия свят, като мотото е: „ Разнообразие, качество и високи стандарти“.