fbpx 5 начина бизнесите по Черноморие да увеличат клиентите си | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

5 начина бизнесите по Черноморие да увеличат клиентите си

Инсталирането на банкомат в търговски обект може да увеличи броя на клиентите на бизнесите по Българското Черноморие. Това е заключението на международния доставчик на финансови услуги Euronet. Експертите дават и 5 начина за привличането на повече клиенти в търговските обекти и хотелите по Българското Черноморие.

  1. Предложете допълнителна услуга на клиентите си

Голяма част от плащанията в курортите по Българското Черноморие се извършват в брой и това предопределя необходимостта от разгръщането на мрежа от АТМ устройства. Според проучване 76% от клиентите плащат в брой, но само 58% от търговските обекти разполагат с банкомати. Именно затова наличието на сигурно и надежно АТМ устройство може да създаде нови възможности за бизнесите и да увеличи печалбите им. 65% от клиентите правят импулсивна покупка след използването на банкомат. Освен това инсталирането на АТМ устройство в магазини, ресторанти и семейни хотели по Черноморието би гарантирало допълнителен приход от наеми. По този начин може да ускори пост-COVID възтановяването в туризма, който е сред най-силно засегнатите сектори от пандемията. Оборотите в курортите могат значително да се увеличат при наличието на банкомати в търговските обекти.

  1. Директен маркетинг

Директният маркетинг е ефективна форма на комуникация в случаите, когато бизнесите целят да изградят доверие с клиентите и да общуват с тях. Според проучване 70% от потребителите казват, че директен мейлинг е по-лична и въздействаща от онлайн влиянието. Експертите съветват бизнесите по Българското Черноморие за заложат на персонализирани рекламни съобщения, тъй като те карат потребителите да се чувстват специални и да се доверят на компанията.

  1. Обслужване на клиенти

Няма нищо по-важно от това клиентите да се чувстват добре в ресторанта, в който вечерят, или в хотела, в който са отседнали по време на морската си почивка. Голяма роля за това имат служителите и затова е важно те да се чувстват оценени и да бъдат стимулирани да се представят по най-добрия начин чрез различни предизвикателства, от които ще получават бонуси. Според проучване на Salesforce Research 89% от потребителите са склонни да направят следваща покупка след позитивно обслужване от страна на служителите. 

Формулата е проста: Щастливи служители = добро обслужване = щастливи клиенти = добри постъпления в банковите ви сметки

  1. Отстъпки и подаръци при покупка

Отстъпките и промоциите продължават да бъдат сериозен стимул за потребителите. За целта е важно да се направи обстоен анализ, за да разберат кои продукти не се продават толкова добре и да направят ексклузивно предложение, за да привлекат повече клиенти. Те с удоволствие купуват стоки с червени етикети. С още по-голямо вълнение правят покупка след като знаят, че ще има допълнителен подарък към нея. Промоции от типа „Две на цената на едно“, „Купи сега и участвай в томбола“, „Карта за отстъпка при покупка“ и други подобни дават чудестни резултати.

  1. Тенденции и събития

Организирането на събития в обектите е друг работещ подход. Допълнителните интересни активности са още една причина клиентите да изберат даден ресторант, магазин или хотел. Важно е собствениците на бизнеси да следят тенденциите и да се стремят да отговорят по най-добрия начин на очакванията на потребителите. Примери за малки събития, които могат да се провеждат в обектите, са игри с награди, безплатна дегустация на продукти и други.