fbpx Високо признание за шефа на агенцията по горите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Високо признание за шефа на агенцията по горите

Високо признание за шефа на агенцията по горите

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Григор Гогов, беше удостоен с ордена на „Последователите на Свети Хуберт” ("Les compagnons de Saint-Hubert"). Церемонията се състоя на 31 май 2014 г в базиликата „Св. Хуберт” в едноименния град. Свети Хуберт е европейски център на лова, намиращ се в община Валония, в Белгия.

Това е най-високото европейско ловно отличие, което се връчва за първи път на българин. То е признание и висока чест за особени заслуги в областта на опазването на дивеча и ловното дело. Инж. Григор Гогов е избран сред 40 номинации за кандидатури от над 15 държави.

Целите и задачите на организацията позволяват ловци от всички националности да се срещат и обменят опит относно подобряване на ловните практики при съхранение и запазване на дивечовите популации.

Днес, ордена на „Свети Хуберт” наброява над 1 100 членове от Австрия, Белгия, Великобритания, Дания, Испания, Люксембург, Норвегия, Русия, Финландия, Франция, Холандия, Чехия, Швеция, Шотландия и Унгария.

 

Facebook коментари