fbpx Включете се в Годишните награди за отговорен бизнес 2019 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Включете се в Годишните награди за отговорен бизнес 2019

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) даде началото на кампанията за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2019. Най-авторитетният национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие е отворен за всички компании независимо дали са членове на БФБЛ и в кой сектор на икономиката оперират. Подаването на кандидатури е безплатно и онлайн на уебсайта на организацията тук. Компаниите могат да се самономинират или да бъдат номинирани от партньорите си от неправителствения или комуникационния сектор. Крайният срок за участие е 15 януари 2020 г.

„Годишните награди за отговорен бизнес са отлична платформа за компаниите с мисия да демонстрират своя новаторски подход, постигнати резултати или ефективно сътрудничество в подкрепа на хората, природата и цялото общество. Целта ни е да представим широка палитра от работещи решения на актуални социални предизвикателства, както и да отличим най-сполучливите. Ще се радваме да покажем възможно най-много добри примери, убедени сме, че ги има и че си струва повече хора да научат за тях”, коментира председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ за 17-и път ще отличат обществените  ангажименти на компаниите в шест категории – „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“ и „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“. Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията. Финалистите в екологичната категория получават още една допълнителна възможност да представят проекта си, този път на международно ниво – БФБЛ ще ги номинира за участие в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.
Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо жури от признати експерти в различни области, а победителите ще бъдат обявени по време на официална гала церемония през февруари 2020 г. в София. 

С участието си в Наградите отговорните компании не само награждават своя екип и популяризират своите усилия в подкрепа на обществени каузи, а и дават добър пример на останалите представители на частния сектор. За тази цел след края на конкурса БФБЛ публикува всички номинирани проекти в КСО платформата на своя уебсайт.
Крайният срок за подаване на номинации е 15 януари 2020 г. За повече информация: www.bblf.bg.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика.