fbpx Водещи енолози представиха чилийски и новозенландски вина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Водещи енолози представиха чилийски и новозенландски вина

За първи път у нас двамата енолози на водещи в света представиха винарските изби „Коно Сур”- Чили и „Вила Мария” – Нова Зеландия. Адолфо Хуртадо е изпълнителен директор и главен технолог и на една от най-големите винарни в Чили – „Коно Сур”.
Хуртадо е един от десетте технолози, избрани заради своя принос и престиж, да участват в създаването на уникална колекция от 10 вина за отбелязването на 200 години от независимостта на Чили. 

Аластер Малинг е технолог, специализирал на много континенти.През Ноември 2003 списание
„Декантер” посочва Аластер като един от петте най-добри технолози от новото поколение във винопроизводството на Нова Зеландия.

Двете изби са екологично ориентирани и притежават сертификати за производство на органични вина, като и двете притежават сертификат за екологична устойчивост CEMARS. Органичното вино произлиза от сертифицирани лозя, обработвани без химикали и синтетични продукти.
„Коно Сур” е създадена през 1993 г. с визията за производство на качествени, изразителни вина, разкриващи духа на Новия свят. Към традиционните методи за винопроизводство „Коно Сур” прибавя нови идеи и технологии. Основа в дейността на винарна „Коно Сур” са иновациите. Компанията изнася годишно повече от 48 млн. бутилки вино в над 65 страни.