fbpx Volt и Malibu на Chevrolet с пет звезди в тестовете Euro NCAP | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Volt и Malibu на Chevrolet с пет звезди в тестовете Euro NCAP

Volt и Malibu на Chevrolet с пет звезди в тестовете Euro NCAP

Електромобилът с възможност за удължаване на пробега Volt и новият флагман на Chevrolet в Европа Malibu бяха отличени еднакво високо с най-добрата оценка от пет звезди в тестовете на независимата организация Euro NCAP. Моделът Chevrolet Volt е първият електрически автомобил от американски производител, получил върхови оценки във всички категории на тестовете на Euro NCAP.

Euro NCAP е поредната специализирана организация, присъдилa своите най-високи оценки на Volt. През месец април 2011 година, Американският застрахователен институт по пътна безопасност IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) отреди на модела званието "Top Safety Pick" („Най-добър избор по отношение на безопасността”), а Американската национална администрация за безопасност по пътищата NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) го отличи с оценка от пет звезди.

Мерките за пасивна и активна безопасност на Volt включват:
• Серийна антиблокираща система на спирачките на всички колела, система за контрол на сцеплението с пътя, електронно разпределение на спирачното усилие, система за подпомагане на водача при внезапно спиране и електронен контрол на стабилността, oсем серийни въздушни възглавници и безопасен при удар сгъващ се блок на педалите, система ISOFIX за монтаж на детски столчета на задния ред седалки, регулируеми опори за глава на предните седалки за защита от травми вследствие на ефекта на „камшичния удар”, звуков сигнал, който може да бъде включен от водача като предупреждение към пешеходците за приближаването на електромобила.

Новият Chevrolet Malibu е първият модел с това име, който ще се предлага на европейските пазари и осмото поред поколение на изключително успешния в Съединените щати автомобил. Той също се характеризира с модерна каросерийна структура, спомагаща за постигане на максимална степен на защита с поглъщане на енергията при евентуален удар. Eвропейската версия на този модел ще бъде оборудвана с общо шест на брой въздушни възглавници и пълна гама от електронни системи за контрол на поведението на пътя. Malibu е най-дълголетното име в средния сегмент на автомобилния пазар с 35-годишна история и осем поколения.