fbpx Volvo представя автомобил, който докосва сетивата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Volvo представя автомобил, който докосва сетивата

Volvo представи S90 Ambience Concept – първото сетивно изживяване в индустрията, което синхронизира визия, звук и аромат, за да зададе нова дефиниция на усещането за лукс в автомобила.

S90 Ambience Concept, който дебютира на Международното автомобилно изложение в Пекин, е базиран на свръх луксозната версия на ексклузивния 3-местен седан S90 Excellence и се фокусира върху изживяването на пътниците на задната седалка – те могат да персонализират атмосферата в автомобила чрез интуитивно смартфон приложение, като изберат измежду седем визуални теми от природата, синхронизирани със звук и аромат.

Визуалните елементи трансформират панорамния покрив в зависимост от зададената тема – Северно сияние, Скандинавска гора, Лебедово езеро, Архипелаг и Дъжд, всяка от които осигурява различно настроение, от пълно релаксиране до ободряване на сетивата. Темата Ноктюрно допълнително отпуска, докато темата Свобода внася свежест и повишава енергията. В синхрон с всяка от темите, звуците от природата се чуват благодарение на премиум аудио системата Bowers & Wilkins, с малки високоговорители, интегрирани в подглавниците, за напълно потапяне в аудио изживяването.

 

Всяка от темите е съчетана с един от четирите аромата, специално създадени от производителя на луксозни парфюми Byredo. Ароматите от природата се разнасят в купето през портал в централната конзола.

S90 Ambience е представен като концептуален автомобил, но Volvo Cars има амбицията да го въведе като версия на производствения S90 Excellence, за да обогати офертите си за S90, особено в Китай, който е най-големият пазар за луксозния седан S90.