fbpx Връчиха годишните награди „Златна Мартеница“. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха годишните награди „Златна Мартеница“.

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи приза за най-иновативно и високотехнологично малко предприятие, завоювало силни позиции на вътрешния и международните пазари на фирма „Патлиджански“ ООД на годишните награди „Златна Мартеница“. Събитието се организира от Съюз „Произведено в България“ и през годините се превръща в символ на високото качество и традиции на българското производство. На официалната церемония под наслов „Избери българското“ присъстваха и министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, председателят на Комисията по Икономическа политика и туризъм Петър Кънев и редица гости.

„Патлиджански“ ООД е не само достоен пример за това как една иновация може да се развива, а и за това как качеството на България може да се налага все повече“, заяви зам.-министър Везиева при връчването на наградата. Тя благодари за възможността да отличи победителя в категория „Иновации“, защото приоритет в нейната работа и екипа на Министерство на икономиката е именно динамичното развитие на българската икономика, която да е ориентирана към иновации.

„Като българка ще кажа, че на мен не ми е трудно да налагам българското, защото то е символ на качеството и е добре разпознаваемо. Всички ние носим българското и сме длъжни да го налагаме по света“, подчерта зам.-министър Везиева и поздрави екипа на „Патлиджански“ ООД за постигнатите успехи.

„Патлиджански“ ООД стартира с производството на детайли посредством лазерно рязане, като в последствие разширява дейността си и успява да създаде свой собствен продукт лентови сифони за баня. През годините фирмата се оборудва с високотехнологичен машинен парк, който позволява увеличаване многократно на обема и разнообразието от услуги. Към момента компанията продава собствена продукция на над 3 континента.

На церемонията бяха отличени още „Интерпред Партнер” АД за компания, наложила на пазара продукти под собствена търговска марка и завоювала доверието на българските потребители, „Папас Олио” АД за компания със сериозни успехи при производство и налагане на български продукти на вътрешния и международни пазари и „Вамид – 2002” ООД за микро, малко и средно предприятие, създало затворен цикъл на производство на традиционни български продукти.