fbpx Връчиха застрахователните Оскари | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха застрахователните Оскари

Връчиха застрахователните Оскари

За осма година бяха отличени победителите в годишните награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2015 година. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), която се присъедини през 2016 г. За първи път бяха връчени и награди в категория “Застрахователен брокер на годината”.

Призът в категория “Общо застраховане” за 2015 г. спечели ЗАД “Армеец” АД със 187 точки.

В категория “Животозастраховане”, първо място спечели ЗАД “Алианц България Живот”, а призът за най-динамично развиващо се застрахователно дружество за 2015 г. отиде при ЗАД “Асет Иншуърнс” с ръст от 945,36% спрямо предходната година.

Наградата за „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“ спечели ПОК “Доверие” АД, а в категория “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“ първо място спечели ПОД “Алианц България” АД.

Наградата за най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2015 г. отиде при “Пенсионноосигурителен институт” АД.

Призът “Застрахователен брокер на годината” в категория “Общо застраховане” за 2015 г. спечели “Eс ди ай Груп” ООД. В категория “Животозастраховане”, първо място спечели “Аон България” ЕООД. Приз в категорията „Най-динамично развиващ се застрахователен брокер” през 2015 г. спечели “ВР Груп” ООД с 10 точки.

Класирането на компаниите и победителите в отделните категории бяха определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации на база обективни критерии и показатели като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др.

Наградените дружества получиха грамоти и пластики, изработени от художника Андрей Янев.

Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи за 18-та поредна година специални персонални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване, както и за застрахователно посредничество.

Призът за цялостен принос в развитието на българското застраховане беше присъден на Максим Сираков, член на УС и изпълнителен директор на ЗАД „Алианц България” АД.

Наградата за цялостен принос в развитието на осигурителните системи в България получи Ангелинка Петрова, изпълнителен директор на ПОК „Доверие”АД. Тя й беше връчена от управителя на НОИ Бисер Петков. Специалната награда за особен принос в развитието на посредничеството в застраховането получи г-жа Анета Петрова - управител на консултантски застрахователен център „Булстар”.

Призьорите на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” получиха специално изработени статуетки на богинята на победата „Нике”, грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.