fbpx Все повече гледаме видео през смартфони | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Все повече гледаме видео през смартфони

Все повече гледаме видео през смартфони

Всеки трети зрителски час е прекаран в гледане на ТВ и видео съдържание по заявка (Video-On-Demand). Това показва последно проучване на Ericsson ConsumerLab. Днес потребителите прекарват шест часа седмично в гледане на телевизионни сериали в интернет, програми и филми – което е повече от два пъти спрямо 2011 г. Ако добавим и записаното и сваленото от интернет съдържание в уравнението, можем да заключим, че към момента 35 % от всички TV и видео гледания се реализират по заявка.

Други резултати подчертават значителния ръст на потребителите, които гледат видео на мобилно устройство: 61% днес гледат на своите смартфони, което е 71% увеличение спрямо 2012 г. Ако вземем таблетите, лаптопите и смартфоните под внимание, близо две трети от времето, прекарано от тийнейджърите в гледане на телевизия и видео, е на мобилно устройство

В същото време, платформите за генерирано от потребителите съдържание (UGC) заемат все по-голям дял. Близо 1 на 10 потребители гледат YouTube повече от три часа на ден, а един на всеки трима днес счита за много важно да може да гледа UGC на своя телевизор у дома. В допълнение, проучването отчита, че нарастващата популярност на платформите богати на генерирано от потребителите съдържание като YouTube, е довела до ръст на популярността на образователни или обучителни видеоклипове, като потребителите гледат такива клипове средно по 73 минути на седмица.

Изобилието променя играта

Гледането на множество телевизионни епизоди един след друг бързо се превърна в ключова част от TV и видео изживяването. Този навик е популярен сред потребителите на абонаменти за Video-On-Demand (S-VOD) на услуги като Netflix, Amazon Prime и HBO - 87% от тях гледат множество епизоди един след друг поне веднъж седмично.

Трудността за намиране на съдържание

Половината от потребителите, които гледат линейна телевизия заявяват, че не могат да открият нищо атрактивно за гледане на дневна база. Потребителите смятат, че препоръчаното съдържание по телевизията просто не е интелигентно или не отговаря достатъчно на личния им вкус.

Различни пакети, различни отношения

22% от потребителите, които никога не са имали абонамент за платена телевизия, вече плащат за услуги за ОТТ-съдържание. Линейната телевизия остава ключова:Популярността на линейната телевизия остава висока, най-вече благодарение на възможността за гледане на премиум съдържание в реално време, като спорт, както и благодарение на своята социална значимост. В тази връзка, линейната телевизия често действа като "семейно огнище на домакинството".

Facebook коментари