fbpx Всичко за всеки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Всичко за всеки

Ние предлагаме автомобил за всеки - като се почне от най-малкия Fiesta Van, която има обем 1 м3 и се стигне до големия Jumbo с увеличена товароносимост и обем - до 2,5 тона, а полезния обем може да стигне до 18 м3. Дори и най-капризните клиенти могат да избират между всевъзможни модификации както на Transit, така и на Transit Connect, които попадат точно в класа на т.н. баничарки. Именно те придобиха огромна популярност у нас и се оказаха оптимални за много видове бизнес. Гамата на Connect обхваща от 625 до 900 кг товароносимост и полезен обем от 3 до 4 м3. Те са много удобни за превози на напитки и храни. Имаме и специални автомобили с хладилно оборудване за замразени храни и риба. За превозването на хляб например са удобни тези с по-голям обем, макар и с не голяма товароносимост. Имаме доста клиенти, производители на хляб, които са си поръчали автомобили от Jumbo на базата шаси-кабина с термоизолация, която да предотвратява кондензата от топлия хляб.
Малката Fiesta van е насочена към търговските пътници - те са хора, които пътуват много, но не им трябва голяма по обем кола. Много важно е, че при нея се ползва данъчен кредит, защото в талона е отбелязано 1+1 - товарен автомобил. Цената й започва от 9000 евро без ДДС.
Що се отнася до товарната ни гама залагаме много на експлоатационни разходи, сервизно и гаранционно обслужване и не на последно място на остатъчната стойност - много е важно за колко ще продадеш автомобила след няколко години експлоатация .
Ето един пример - Ford Transit и Connect сменят на 25 хил. км маслото. При конкурентите ни и по-старите модели на Ford това се прави обикновено на 10 хиляди. Простата сметка показва, че нашите модели на 100 хил. км посещават едва за 4-ти път сервиза. Пестят се пари, но и време, в което автомобила е на пътя.
Като имаме предвид, че това са автомобили за работа, сме се погрижили те да бъдат сериозно подплатени от гаранционни условия. Така че клиентите да не се притесняват от непланирани разходи. Transit има гаранция 225 км или 4 години, а при Connect е 4 години без ограничения - това е безпрецедентна гаранция.
Искам да обърна внимание, че Connect е много различен- той е проектиран отначало като товарен автомобил, който да работи в тежки условия.
Предлага се в две модификации. В пътническия вариант могат да седнат свободно 4-5 души с много багаж, а при нужда само за секунди задните седалки се махат, за да се побере
голям товар.
При товарната версия, която има усилена къса и дълга база, като дължината е с 17 см повече и с 25 см по-дълга в междуосието, товароносимостта е от 625 до 900 км. Що се отнася до разхода на гориво, той много зависи от скоростта на каране - може да бъде от 6,5 до 9,5 л/100 км градско.
Лизинг
Огромна част от клиентите се интересуват от лизинга, защото е по-добре да плащат по-малко и да имат оборотни пари за бизнеса си.
Нашите условия са изключително изгодни. Ние сме много гъвкави и се съобразяваме с клиента. Схемите са от 1 до 3 години с минимална вноска 5% за цялата лекотоварна гама.
Остатъчна стойност
Всичко зависи от пазара. Факт е обаче, че до ден-днешен се търси основно Ford Transit. Възможно е, когато клиентът реши да върне автомобила си, да му предложим нов. А остатъка, който има да доплаща за новия, да се разсрочи по удобна за него схема.
Сега имаме една много интересна търговска акция - предлагаме отстъпка от цената на Transit и Ranger - 3000 лв., а от всички останалите 2 хиляди. Това са условия за по-големи клиенти. Идеята е тези, на които не им стигат малко пари за нов автомобил, да си го купят сега и да започнат веднага своя бизнес.
Доставка
От всички основни модификации поддържаме автомобили на склад и за около 5 дни клиентът си получава ключовете на готов, регистриран автомобил. При специална поръчка се чака до три месеца, но често успяваме да доставим автомобила и за два.

 

Ford Transit
Transit e уникален за класа си - той е с 3 дължини колесната база, 4 на каросерията, 3 височини на покрива, предно или задно предаване, 7 двигателя и почти всякакви комбинации. Предлага се дори автоматична трансмисия, която е много практична за хората, които цял ден са зад волана. Най-новият, второ поколение дизелов двигател Common rail с 137 к.с. и 6-степенна скоростна кутия.

Fiesta Van
Товароносимостта на новия Fiesta Van с три врати е 416 кг с дизелов двигател и 390 кг с бензинов двигател. Отвътре автомобилът има преграда, разделяща товарното пространство, която в долната си част е плътна, а от нивото на седалката до покрива е изработена от стоманена мрежа. Здравата гумена постелка и четирите точки за фиксиране на товара правят товарното пространство приспособимо за различни нужди.
Турбодизеловият двигател Duratorq TDCi, изработен от алуминиеви сплави и работещ със системата от второ поколение common-rail, развива 68 к.с. при 4000 об./мин и 160 Нм и въртящ момент при 2000 об./мин. Бизнесмените, които предпочитат бензиновия двигател или поставянетo на газова уредба, могат да изберат 3 л двигател Duratec 68 к.с.
Разходът на гориво при дизеловия двигател е 4,3 л/100 км и съответно 6,2 л/100 км при бензиновия двигател.
"Интелигентната система за защита" на Ford предлага две двустепенни въздушни възглавници на предните седалки. Страничните въздушни възглавници на предната седалка, антиблокиращата система на спирачките е опция.

Transit 430 Jumbo
Jumbo е с платформа, допълнително удължена върху дългата база, с 4,25 т брутно тегло. Предназначен е за надежден и евтин транспорт на тежки и обемни товари. Достъпът до товарното пространство се осъществява чрез двукрила задна и плъзгаща се странична врата. В товарното помещение има девет вградени в пода приспособления за укрепване на товара, а в страничните панели са вградени и релси за привързване във височина. Над шофьорската кабина има полица за багаж с достъп откъм товарния отсек. Камионът Jumbo предлага избор от два турбодизелови двигателя с междинно охлаждане 2.4 л Duratorq Di с мощност от 90 к.с. и 125 к.с. Контролираните посредством компютър впръскване на горивото и рециркулация на отработените газове при двата 16-клапанови дизелови двигателя постигат впечатляващо незабележими нива на шум и вибрации, отлична икономичност и ниски експлоатационни разходи. Двойните задни гуми увеличават стабилността, като при това лекотата на управление и маневреността му са като при много по-малки автомобили. Интервалите за сервизни прегледи са на 25 000 км, автомобилът е покрит в България от удължена тригодишна гаранция (или 150 000 км), включително безплатна пътна помощ Ford EuroService. Цената започва от 36 600 лв.