fbpx Спортна свежест (видео) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Hyundai i20 Active

Спортна свежест (видео)

Форма, която много напомня на модерните кросоувъри демонстрира специалният модел на Hyundai i20 Active. Насочен към хората, които обичат да са постоянно в движение и да пътуват към нови, неизвестни места, автомобилът е леко повдигнат (+20 мм) спрямо конвенционалния модел. Най-вече външният му вид говори за спортния характер.

Шестоъгълната решетка подчертава широката и устойчива стойка, а предната престилка е типична за високопроходимите автомобили. Кръглите предни фарове за мъгла довършват общата фронтална визия. Черните арки на калниците и матовочерните страничните прагове правят връзка между предните и задните брони, а освен това практично служат за защита срещу надраскване на долната част на автомобила. Релсите на покрива дорисуват цялостния вид на кросоувър. Разработка има и в задната част на автомобила с триизмерен дизайн на задната броня, който е в кореспонденция с предната, предпазен панел и кръгъл фар за мъгла и заден ход. Всичко това съчетано с интересен оранжев цвят правят автомобила наистина много динамичен (наличните цветове за модела са 10).

Свежите цветни елементи продължават и в интериора, където играта между оранжево и черно създава приятно настроение. На инструменталното табло на TFT екран се проектира информацията от мулти-функционалния борд компютър. Вечерно време осветлението не уморява очите и действа дори успокояващо в бледо синьо. На 7 инчовия тъч екран е налична навигация, както и камера за обрано виждане. Сред предимствата са и безключовото запалване на автомобила чрез старт/стоп система. Седалките също са в двуцветна тапицерия. 

i20 Active се предлага с изцяло нов 1.0 T-GDI турбо-бензинов двигател със 100 к.с. или 120 к.с., а въртящият момент е на разположение при 1500 ~ 4000 оборота в минута. Съчетава се с 6-степенна механична скоростна кутия. Наличен е с другите познати досега мотори на марката.