fbpx Взимай на сeриознo работата, но не се изживявай прекалено сериозно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Взимай на сeриознo работата, но не се изживявай прекалено сериозно

Представяме фотографска агенция "Хайлайф"

Взимай на сeриознo работата, но не се изживявай прекалено сериозно

Едва ли има някой, който да не е чувал за тях. Те са навсякъде и са най-позитивните посланици на светските събития, които се случват у нас. Те са фотографска агенция „Хайлайф“. Заснемали са различни събития и на списанието ни. Майстори са на снимките в екшън, които са пълни с живот. Страницата им във фейсбук е една от най-посещаваните https://www.facebook.com/HILIFE.BG/?fref=ts.

Зад фотообективите се крият нейните основатели – Пламен Колев и Рокси. На 13 януари агенцията им навърши 6 години, а това беше повод да разговаряме с тях и да ги поставим под нашите редакторски прожектори.

Как дойде идеята за създаване на агенцията?

- Идеята дойде спонтанно, ненадейно. Ние много обичаме да пътуваме и да правим снимки на местата, където сме били. Създадохме канал в You tube и Vbox. След това направихме страница във фейсбук „ПЪТЕШЕСТВИЕ“, където публикуваме снимки и клипчета от наши пътувания в страната и чужбина. Боби Чолакова ни покани да направим бекстейдж на клип на поп изпълнителя Лорадо. След това заснехме Виенския бал в София и ... така тръгнаха нещата, без дори да си даваме сметка какво всъщност сме направили. Бяхме първите, които всъщност създадоха медия за светски събития във Фейсбук. Учудващо дори за нас самите, страницата придоби огромен интерес. Може би, защото хората за първи път можеха да бъдат някъде, където не могат да отидат свободно. Гледайки снимките при нас, всеки може да се пренесе на мястото на събитието. Дори нямаме спомен защо точно решихме страницата да се казва ХАЙЛАЙФ. В последствие на латиница измислихме името HILIFE, защото за нас означава по-точно "Здравей живот!". И снимаме всяко събитие, свързано със самия живот.

Коя е формулата на вашия успех?

- Формулата за нашия успех е "в точното време, на точното място, с точните хора". Преведено това означава денонощен труд, коректност в партньорствата, позитивност в отразяването на събитията, доверието, което смятаме, че сме заслужили от нашите клиенти. И е много важно да не се изживяваш прекалено на сериозно. Взимай на сериозно работата, която вършиш, но си остани земен, нормален човек. Годишно снимаме над 1 000 светски събития, имаме над 219 000 фена и над 2 000 000 импресии всеки ден...

Коя е трудната, невидима част от твоята работа?

- Всъщност тя не е толкова трудна, колкото трудоемка, обемна е, най-вече, когато изгаснат светлините на прожекторите. Когато се приберем след събитие, идва същинската работа, не че другата е маловажна. Защото е много отговорно какъв подход имаш към хората, какъв кадър ще направиш, за да се харесат на снимката. Затова изборът между хиляди снимки не е маловажен, обработката и публикацията след това. Това си е отговорност към клиента, който ни е поканил да отразим негово събитие. Не само снимките от събитията определят нашия труд. Стараем се да бъдем актуални, интересни, забавни. Трябва да се поддържа постоянно интересът на хората към страницата ни във фейсбук и сайтът. Това изисква огромен труд, защото както казват "бизнесът не спи", а ние правим бизнес.

Според теб, кое общество в България е хайлайф?

- Определението за хайлайф - висше общество и неговия начин на живот за България важи също както и за другите страни. Хайлайф могат да бъдат според нас всички хора, постигнали нещо важно в областта, в която работят, творят.

Къде ти е било най-трудно да снимаш?

- Ние сме стройна организация. Когато отиваме някъде, вече знаем точно какво ще снимаме, влизаме в ролята на режисьори и нещата се получават.

Къде се крие тънкостта, при снимките на хора, които са в движение и екшън?

- В умението на фотографа, предвиждане и режисиране на ситуацията. Владеене на техника, усет за точния кадър, да уловиш момента и да го запечатиш. И най-важното – независимо какво е събитието – ние ще го представим по най-добрия и бляскав начин.

Спомняте ли си снимките/събитието, което никога няма да забравите?

- Понякога си спомняме как точно сме тръгнали и откъде сме започнали. По-скоро няма да забравим хора, до които сме се докоснали, които и на сън не сме си представяли, че ще познаваме. Звезди, холивудски легенди, майстори на спорта, изкуството, политици... хора като нас, абсолютно човечни, земни, нормални.

Кога сте без фотоапарат?

- Ха-ха, интересен въпрос. Ако сме без фотоапарат, сме със смарт телефон - да не изпуснем нещо:)

Кое звездно парти или събитие мечтаете да снимате?

- Нашето.

 

Facebook коментари