fbpx Тази Коледа с... Радина Ралчева | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тази Коледа с... Радина Ралчева

Водеща снимка
Да

Тази Коледа с... Радина Ралчева

Края на годината е време за равностметка, мисли за предстоящите празници, които тази година ще са различни за почти всички хора. В следващите дни на декември поканихме приятели и партньори на списанието, които да споделят своите усещания, мисли и очаквания за идващата Коледа. Всички те направиха и специални снимки за своето коледно послание. 

В рубриката "Тази Коледа с..." днес гост е Радина Ралчева, която е комуникационен професионалист с над 20 годишна екпертиза. В момента живее в Берлин и е EMEA Communications Manager в Corning. Тя ни праща своите сърдечни поздрави. от германската столица. Благодарим ти, Ради! 

Като се обърнеш назад, каква е равносметката за тази година, как я изпращаш? 

- Може да прозвучи парадоксално, но за мен 2020 беше продуктивна и позитивна година, както в професионален, така и в личен план. Единствената ми голяма липса е, че заради вируса не видях родителите си, както и повечето си приятели. Но ограниченията са временни и знам, че скоро ще видя мама и татко, ще наваксам с приятели, ще ходя по изложби, галерии, концерти и тн, ще пътувам. Разбира се, през 2020, повечето от нещата, които бях планирала, не се случиха, обаче пък се случиха други, не по-малко хубави и важни. Животът е и адаптация, затова приемам тези неща спокойно и се стремя да изпълвам времето си със смислени и обогатяващи занимания, да премина успешно този неочакван тест на характера и да поддържам духа, тялото и отношенията си с кръга от любими хора в добра форма. 

С какви мисли очакваш Коледа? 

- Ще бъде особена тази Коледа, няма спор. Едва ли ще пътуваме, предвид настойчивите препоръки на немските власти и вероятно ще се съберем с някои приятели. Очаквам интернационално празнуване, така че традиционната българска коледна трапеза ще събере нови почитатели :-) Ще се опитам да извлека най-доброто от ситуацията, да зарадвам хората, на които държа и да им дам вниманието си (дори от разстояние), да преброя раните и подаръците, които ми остави 2020 и да вляза в следващата година с настройката и подготовката на победител.

Какво ще пожелаеш на читателите? 

- Като за начало винаги актуалното, особено сега - здраве. И също ми се иска хората да не слагат спирачки на мечтите и целите си, въпреки непредвидените обстоятелства, да продължават да бъдат добри едни с други и да се подкрепят. Желая и на себе си, и на всички мъдрост, адаптивност, кураж и оптимизъм. Уютни и спокойни празници!