fbpx Wizz Air спечели приза за най-екологично устойчивата авиокомпания на годината в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Wizz Air спечели приза за най-екологично устойчивата авиокомпания на годината в света

Wizz Air бе обявена за най-екологично устойчивата авиокомпания на годината в света. Това стана по време на тазгодишните награди в Сингапур за екологична устойчивост на CAPA за отлични постижения. Wizz Air също получи признание за най-устойчивата авиокомпания на годината за региона на Европа, Близкия изток и Африка.

Наградите за екологична устойчивост на CAPA (CAPA Environmental Sustainability Awards for Excellence) за високи постижения отличават авиокомпаниите и летищата, които поставят изменението на климата на преден план в своя бизнес и се стремят към въглеродна неутралност. Наградите се връчват на база на независими проучвания от анализатори на CAPA и експерти в областта на намаляване на въглеродните емисии от Envest Global. CAPA, част от Aviation Week Network, е един от най-уважаваните източници на пазарна информация за авиационната и туристическата индустрия в света.

Wizz Air се гордее с най-ниските емисии на CO2 на пътник-километър в Европа и се ангажира да намали емисиите си на CO2 с 25% до 2030 г. Като част от амбициозния план за обновяване на флотилията си, авиокомпанията непрекъснато добавя нови самолети Airbus A321neo към нея. Към момента Wizz Air оперира с една от най-младите и най-ефективни по отношение на горивото флотилии в света, със средна възраст от 4,6 години. Wizz Air е най-големият оператор на Airbus A321neo в Европа и има една от най-големите активни самолетни поръчки в световен мащаб за над 370 най-съвременни модела Airbus A321neo, което ще помогне на авиокомпанията да постигне целите си за устойчивост. В допълнение към обновяването на авиопарка си, оперативните екипи на компанията непрекъснато работят върху инициативи за горивна ефективност и подобряване на свързаните с нея научни данни.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, каза: „За нас е истинска чест да получим това престижно признание от CAPA, отличаващо Wizz Air като най-екологично устойчивата авиокомпания не само в Европа, но и в света. Когато става дума за декарбонизиране на авиацията, Wizz Air се фокусира върху технологиите и иновациите, налични тук и сега. Ние сме уверени, че с инвестиране в най-модерните самолети и двигатели ще можем непрекъснато да намаляваме въглеродния отпечатък на пътниците и да постигнем целите си за намаляване на интензивността на CO2 до 2030 г., а и след това. Оставаме ангажирани да направим Wizz Air най-екологичният избор за пътуване със самолет.“