fbpx За производство на бира на Октоберфест | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За производство на бира на Октоберфест

За производство на бира на Октоберфест

 

Около шест милиона литра бира се консумира всяка година на Октоберфест в Мюнхен, а една от големите шатри на феста – Хакер, е гарантирала непрекъснатия поток на пенливата течност чрез централизирана система за доставка на бира. Системи за управление и контрол на Siemens помагат за сигурното придвижване на златната течност до халбата. Подготвителните дейности за това започват седмици преди официалния старт на Октоберфест. Siemens осигурява най-модерните технологични решения на Spaten Franziskaner-Löwenbräu Group - част от най-голямата пивоварна група в света Anheuser Busch InBev. Същата група доставя бира на пет от най-големите шатри на най-известния бирен панаир.Използвайки технологиите на Siemens, целта на компанията е да намали консумацията на енергия и вода с десет на сто, като по този начин допринесе за развитието на зелен бизнес и същевременно намали своите разходи.

Опазването на околната среда е тема, която е важна за всички области на промишлеността, включително и за производството на бира. Енергийната ефективност и гъвкавостта в производството от друга страна са тенденции, върху които Siemens се фокусира с пивоварната си технологията. В сравнение с по-стари системи, технологията на Siemens може да намали консумацията на енергия при варенето на бирата с до 30% за всеки 100 литра.

Бързото и гъвкаво производство и бутилиране са необходими при налагането на нови видове бира и бирени марки. Контролът върху тези процеси е истинско предимство пред конкуренцията. Същото важи и за консумация на енергия и вода - индустриалната обработка на водата чрез използване на най-модерните техники допълнително намалява необходимостта от прясна вода за измиване на бутилките.

Facebook коментари