fbpx Започва петото издание на "Опера на върховете"- Белоградчик | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Започва петото издание на "Опера на върховете"- Белоградчик

На 21 август се открива петият летен фестивал „Опера на върховете“- Белоградчишки скали. Той ще се проведе в Летния кинотеатър на Белоградчик. Неговото начало е с Юбилеен оперен концерт, посветен на 170-годишнината от Белоградчишкото въстание. Участват солистите на Софийската опера:  Радостина Николаева, Ангел Христов, Гергана Русекова, Веселин Михайлов, Габриела Георгиева, Хрисимир Дамянов, Атанас Младенов, Мартин Илиев, Даниел Дамянов, Силвана Пръвчева, Цветана Бандаловска. Диригент е Жорж Димитров, с участието на оркестър на Софийската опера и балет.

Фестивалът "Опера на върховете" - Белоградчишки скали е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл са свързани с поставянето им сред магическата красота на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта.

За най-младата публика на Белоградчик и гостите на града са предвидени двата детски спектакъла - „Вълшебната флейта“ на 22 .08 от В.А.Моцарт – адаптация за деца и „Трите прасенца“ на 23.08 от Александър Райчев. Детските спектакли ще се играят в Летния кинотеатър. Двете представления за най-младата публика са с вход свободен.

снимка: Софийска опера и балет