fbpx Зарибиха Панчаревското езеро | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Зарибиха Панчаревското езеро

Зарибиха Панчаревското езеро

Представители на СО – район “Панчарево” и Акуо Енерджи България, пуснаха шарани с общо тегло 400 кг във водите на Панчаревското езеро.

Инициативата за зарибяване на водоема е планирана от компанията, управляваща ВЕЦ Кокаляне, съвместно с местните власти от район „Панчарево“. Изборът на материала за зарибяване и провеждането на акцията са съгласувани с Министерството на околната среда и водите,   Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и други отговорни институции. Рибата е подбрана според наличното за сезона, спецификите на водоема и нуждите за поддържане на балансираното функциониране на екосистемата в езерото.

„Като производител на зелена енергия, за нас грижата за околната среда и стремежът към  устойчиво развитие на региона са от първостепенна важност. Благодарни сме за подкрепата и партньорското отношение от страна на район „Панчарево“ за осъществяването на тази инициатива и гледаме напред към реализирането на следващи съвместни проекти в полза на местната общност“, каза Стефан Колин, управител на Акуо Енерджи България.

„Развитието на езерото в Панчарево и зоната около него е приоритет в работата на районната администрация. Предложих да се зариби езерото, за да се възстанови екоравновесието след технически инцидент във ВЕЦ Кокаляне. Радвам се, че ръководството на ВЕЦ-а осъществи идеята толкова бързо. Вярвам, че с усилията на всички, които милеят за Панчаревското езеро, предлагащо уникални  възможности за спорт, туризъм и отдих, ще бъде реализиран истинският потенциал”, каза Николай Гюров, кмет на район „Панчарево“.