fbpx Засилен интерес към Агро изложението в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Засилен интерес към Агро изложението в Пловдив

Засилен интерес към Агро изложението в Пловдив

Изложители от 19 държави вече са заявили участие в „Агра 2014“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Форумът ще демонстрира нови технологии, машини и инвентар за растениевъдството и животновъдството, семена и посадъчен материал, средства за растителна защита, опаковки и опаковъчна техника, финансови и консултантски услуги, постиженията на научните институти от Селскостопанската академия.

Засилен е и интересът на чуждестранни организации към изложението. От Дания пристига делова мисия, включваща 14 водещи фирми, които искат да установят контакти с български фермери, търговци и консултанти. Компаниите ще покажат технологии и решения за оптимизиране на животновъдството, сред които съоръжения за намаляване на енергийните и производствени разходи, за подобряване на хуманното отношение към животните, за ускоряване на растежа и повишаване на добивите, както и елитни породи животни.

Срещата с датската делегация е планирана за 5 март и е отворена за всички желаещи. Тя се организира от „Агро бизнес парк“,Дания - център за иновации в селското стопанство, реализиране на международни проекти и разширяване на пазарите на фирмите, от дружеството „Маркет селект“ и от Търговско-промишлената камара в Пловдив.

Сред участниците в изложението са Австрийското търговско представителство, Бордът за външна търговия на Гърция и други сдружения от чужбина. Представянето им е фокусирано върху партньорството между фирми от техните държави и България.