fbpx Зимни приказки с вината на Катаржина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Зимни приказки с вината на Катаржина

Когато дните станат по-къси, а вечерите толкова дълги, уюта на дома или вилата са за предпочитане. Приятелските срещи и разговори в приятна атмосфера се превръщат в господари на зимата. Към картината ще добавим и огън от камината, който излъчва закачливо настроение или романтика. Оствава музика – звън на кристални чаши в които небрежно, като в люлеещ стол се полюшва класно вино... Това са зимните приказки, които ни редят вината на изба Катажина.

Le Carre d’or, Malbec , реколта 2009 е най - новия проект на Катаржина. Виното е отлежавало 9 месеца във френски дъбови бъчви. Гроздето е от собственият лозов масив, разположен в „Ничия земя” в близост до границата с южната ни съседка Гърция, в местността „Бялата пръст”, от сорта Malbec.
Цветът е богат, наситен рубиненочервен. Концентриран и хармоничен аромат, в който се преплитат зрели плодове, подправки и ванилия. Наситен и богат вкус, изразен баланс между танини, киселини и сладост. Накрая остава дълъг и запомнящ се финал.
С дебютното си участие на международния конкурс Mundus Vini, Le Carre d’or, донесе и първия си златен медал за Катаржина Естейт.

Mezzek, Syrah, реколта 2009
Само на няколко километра от Тракийската гробница Мезек (4-3в. Пр. Хр .), в областта „Бялата пръст”, лозята на Katarzyna Estate, облагодетелствани от уникалния микроклимат, разнообразието на почви и прецизния сортов и клонов подбор, вдъхновената работа на енолозите раждат сортовите вина от серията Mezzek.
Искрящ пурпурен цвят с виолетови оттенъци. Богат, плътен аромат на тютюн, нотки на теменужки, зрели червени и черни плодове. Богато, изпълнено тяло с кадифен вкус, запомнящ се финал с меки танини.

Encore, Syrah, реколта 2009
На всеки почитател на бакхусовата напитка ENCORE е в състояние да дари емоции и удоволствие, размисли и надежди. Затова и създателите му са запечатали стремежа на човешкият дух за „още”. ENCORE е за авантюристи, за любители, за търсещи, защото силата да искаш и да се стремиш стои във всяка победа.
Виното отлежава 10 месеца във френски дъбови бъчви от по 225 л. Искрящ, дълбок, пурпурен цвят. Богат аромат на тютюн, нотки на зрели червени плодове, пипер, вишна и добре интегриран дъб. Виното има богато, плътно тяло със силно изразен обем.
Encore, Syrah, 2009 се нареди сред най-добрите вина в света със златен медал на престижното изложение Syrah du Monde’ 2010 във френския град Ампюи. Това е единстенният златен медал за България до момента.
През 2010 г. Encore, Syrah 2009, донесе за Катаржина и още един златен медал от международният конкурс Mundus Vini Germany.

Question Mark Gold, Cabernet Sauvignon & Merlot, реколта 2008
Работният етикет „?”, който избата използва за предварителното представяне на първото вино от Katarzyna Estate пожъна успех и се запомни от клиентите като “Пиатанката”. Екипът решава да запази “?” и върху оригиналния етикет. Така се ражда виното “Question Mark”.
То отлежава 18 месеца във френски дъбови бъчви от по 225 л. Виното е с дълбок, непрогледен цвят с гранатови отблясъци. Богат концентриран аромат на зрели черни горски плодове, пипер, мъх и землисти нотки. Мощно, богато, сочно тяло, с кадифен вкус на черен шоколад и мока. Много приятен финал, с хармонични и меки танини. Вино с изключителен вкус и елегантност. Изключителен потенциал за стареене до 2019г.
Виното получава Златен медал на международня конкурс Mundus Vini 2010г.

Reserve, Cabernet Sauvignon & Merlot, реколта 2006
Благородството на едно вино се ражда благодарение на допира му с дъба. Katarzyna Reserve се възползва от това в продължение на 18 месеца. Резултатът е – вино с характер, кадифени танини и неповторима елегантност.
То има наситен, червен цвят с гранатов оттенък. Хармонична и концентрирана плетеница от зрял червен плод, касис, подправки, пушек, шоколад, мока и мед. Богато, плътно, много меко и елегантно. Във вкуса се долавят зрели червени плодове, касис, подправки, пушек и шоколад. Дълъг, запомнящ се финал...

Наздраве за предстоящите зимни празници!