fbpx Златни отличия за две от вината на Катаржина Естейт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Златни отличия за две от вината на Катаржина Естейт

Encore Syrah 2016 и Chopin Ballade 2015 получиха златни медали на престижния световен винен конкурс Mundus Vini Spring Tasting 2018. Със сребърни медали бяха отличени Katarzyna Reserve 2013 и La Verite 2016. Това е поредното доказателство, че вината на избата са на световно ниво и отговарят на изискванията на професионалните експерти, които ги оценяват. Близо 270 винени експерта от 44 страни дадоха своята критична оценка за 6770 вина от 150 винени региона по света.

Медалистите на Катаржина Естейт, заедно с останалите 600 наградени вина от конкурса, ще бъдат представени на 18-20 март пред десетки хиляди търговци на най-голямото винено изложение в света – ProWein в Дюселдорф. На официална церемония, персонално на производителите, ще бъдат връчени и наградите от конкурса  Mundus Vini Spring Tasting 2018.

Encore Syrah е виното на Катаржина Естейт, което е с най-много награди. То може да дари емоции и удоволствие, размисли и надежди на всеки почитател на бакхусовата напитка, именно затова и създателите му са запечатали стремежа на човешкият дух за "ОЩЕ". Encore е за авантюристите, за любопитните, за търсещите, защото силата да искаш и да се стремиш към "ОЩЕ" стои в основата на всяка победа. В него се откриват богат аромат на тютюн, нотки на зрели червени плодове и добре интегриран дъб. Мощно тяло с кадифен вкус, дълъг запомнящ се финал с меки танини.  Виното  има потенциал за отлежаване в бутилка.

Chopin Ballade, Cabernet Sauvignon & Syrah изразява това, което не може да бъде изказано с думи. Катаржина Естейт ви предизвиква да откриете емоцията от вино и музика в серията вина, носеща името на полския виртуозен пианист и композитор от периода на романтизма – Фредерик Шопен. Chopin Sonata (Chardonnay & Sauvignon Blanc), Nocturne ( Мerlot & Cabernet Franc), Ballade ( Cabernet Sauvignon & Syrah) ни разкриват света на великия музикант с една хармонична комбинация на вкусове и аромати, въплътили ефирността и красотата на музиката на Шопен.