fbpx Звук за Напреднали | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Звук за Напреднали

Звук за Напреднали

Най-големият в света производител на озвучителни тела, популярно наричани "колони" отново е на нашия пазар след седемгодишно отсъствие. Официален вносител за България е родната фирма "Евровижън" ООД, специализирана в доставка и инсталация на висококачествени аудио и видео системи.
B&W е търговската марка на британската компания "Bowers and Wilkins". През 1945-та година Джон Бауърс и Рей Уилкинс откриват малко магазинче за радиоприемници в град Уърдинг в южна Англия. В началото на 60-те години те започват дребно производство, като сглобяват "колони" по поръчка за местни клиенти.
През 1966 г. Джон Бауърс и Питър Хейуърд регистрират компанията "Бауърс и Уилкинс" с дарение от 10000 паунда, получено от благодарен клиент. Джон Бауърс се заел с развойната дейност и продажбите, а Питър Хейуърд с производството. През 1972-ра фирмата се разраснала и се преместила в по-голяма сграда. Всички дейности от проектиране до производство се извършвали на едно място, което в началото било добре, но в последствие се превърнало в затруднение, защото инженерите се занимавали и с производствени проблеми, вместо да се концентрират върху развойната работа.


През 1982-ра компанията закупила нова сграда от известната по онова време фирма SME, производител на грамофонни рамена, в която преместила развойния отдел. Днес там работят 20 квалифицирани специалисти, които се занимават с планиране, проектиране и изпитание на нови продукти. Проектирането се извършва с най-съвременни 3-d компютърни системи. Дори имат собствена "безехова" камера за акустични измервания. С помощта на лазер се изследва поведението на мембраната на говорителя при работа. Джон Бауърс ръководи компанията до 1987, когато почива от рак. Днес компанията се ръководи и притежава от канадеца Джо Аткинс, който е започнал като ръководител на дистрибуцията в САЩ и Канада. Освен страстен любител на добрия звук, той е и перфектен мениджър, успял да изгради мрежа от филиали и представителства на фирмата на всички континенти.

Технологичното предимство на B&W се състои в собствени технологии и патенти за производство на мембрани от Кевлар - същият материал, от който се изработват и защитни жилетки против куршуми. Много важен компонент са кутиите на озвучителните тела, в които е вградена система от укрепващи елементи срещу нежелани резонанси на стените. Но основното им отличително качество е "изпипаният" звук, на който съперничи единствено изпълнението "на живо". Изящният дизайн, перфектната изработка и безкомпромисно верен звук са трите задължителните характеристики на всички продукти на B&W. Фирмата е една от малкото, ако не единствената, която произвежда всички компоненти в собствени бази. По този начин фирмата гарантира качеството на крайното изделие.


Евровижън ООД
София, бул. "България" 60
Тел. 958-0666, 098-385-370,
0888-503-892 www.eurovisionbg.com

Facebook коментари