fbpx null | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

null

В съвременните условия особено важна за бизнеса е бързата и надеждна комуникация, която оси-гурява своевременна, адекватна реакция на бързо променящата се среда. За повечето ръководители, търговски, финансови, маркетинг и други отдели е немислимо да си представят и един час от работното си време без активно използване на интернет и обмен на електронни съобщения. Когато обаче тези съобщения и предаваната информация имат критично значение за бизнеса наред с въпроса за бързина, удобство и пестене на ресурси възникват и въпросите за:
Г-жо Дончева, каква е същността на проектозакона за меценатството, внесен в парламента от ПГ "Новото време"?
Г-н Милев, къде е мястото на България в Европа по отношение на потреблението на мобилни технологии? - Наложи ми се да отида два пъти до общината, за да си извадя един документ. За да го взема обаче, ми бе необходим друг. Времето, което ми отне шофирането от вкъщи до общината, след това до офиса, после обратно до общината и пак до офиса, бе около три часа. Бях изминал 32 км. Ето мястото на София в мобилния свят. Това, разбира се, е в кръга на шегата.
Виждате със задоволство как фирмата ви се разраства и бизнесът ви става все по-успешен? За нещастие разходите по поддръжка и управление също растат. Обичайните телефонни сметки вече съвсем не са толкова обичайни. Първо сте ги следили до около 250-300 лева месечно, после сте махнали с ръка и сте казали на главния счетоводител да ги плаща редовно, но без да ви ги показва (така си спестявате излишни нерви). Все пак телефонът е комуникационно средство №1 и е от първа необходимост за вашите бизнес контакти.
В интернет са рекламирали една трета от топ 100 рекламодатели в страната и близо 1000 други малки фирми. Във всяка една от изминалите три години пазарът за интернет реклама се е удвоявал, като прогнозите са, че до 3 години ще достигне 3% от общия рекламен пазар в страната и по този показател България ще се изравни със САЩ.
Пример: Рекламното каре се показва само когато потребител на Dir.bg е пуснал за търсене дума, която клиентът е избрал. Например каре с оферта за екскурзия до Охрид се показва, след като потребителят е написал думите "екскурзия" и "Охрид".
"Пледж" е програма на Американската агенция за международно развитие и стартира в България през 1998 г. Основната й задача е да подпомага общините като териториални единици, като общности.
"ОмегаСофт" ООД е основана в София в началото на 1994 г.
Пътуващите бизнесмени обичат да мислят, че са привлекателни, интелигентни и остроумни, съдейки по това, че са успели да се възползват от преференциална самолетна тарифа или са направили онлайн резервация за хотела. Те са доволни от приятния полет, участват в среща на високо ниво, преизпълнени са със самонадеяност, но доста от тези хора забравят за едно много важно нещо - за тяхното държание и поведение, т.е. за езика на тялото и жестовете.