fbpx 12 идеи за дълъг уикенд в България за националния празник | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

12 идеи за дълъг уикенд в България за националния празник

Тази година националният празник 3 март се пада във вторник, тоест само с ден отпуск, можем да се отдадем на дълъг уикенд в някой от красивите български градове. Докъде можем да се разходим и колко ще ни струва хотелското настаняване, разказват от онлайн туристическа агенция eSky.

Зимни спортове

Ако сте сред почитателите на зимните спортове, това е чудесна възможност да покарате ски или сноуборд в планината за няколко дни. Хотелите в Банско са на цени от 20 евро за двойна стая, а в Пампорово малко под 30 евро - нощувка и закуска за двама. В Пампорово вече можете да се насладите и на богата и разнообразна културна програма.  Афишът включва театрални постановки и концерти, за които можете да си купите билети предварително или в деня на събитието от Туристически център Пампорово.

Хотелското настаняване в Боровец за периода на празника започва от 45 евро за двойна стая, а ако добавите още 5 евро, ще имате и включена закуска.

Разходка и забележителности

Ако предпочитате да се поразходите, Пловдив винаги е добра идея. Забележителности, богат културен афиш, оживени улици и прекрасна атмосфера в Стария град -  това е само малка част от нещата, които Пловдив може да ви предложи. Хотелското настаняване за периода започва от 14 евро в къща за гости, за хотел 4**** ще трябва да отделите 35 евро, а за 5***** със закуска - 85 евро.

Няма по-подходящо място за посрещане на национални празник от Велико Търново. Освен забележителностите, които могат да се посетят целогодишно, около 3 март градът предлага на посетителите много събития и възстановки, интересни за малки и големи. Отсядането в къща за гости ще ви струва около 15 евро, а в 4-звезден хотел с включена закуска за двама - 55 евро. Ако решите да отскочите за една нощ до Арбанаси, нощувка със закуска в хотел 4**** ще ви излезе 40 евро за двама. 

Ако сте почитатели на по-малките населени места, то Боженци със сигурност ще ви хареса. Намира се на около 15 км от Габрово и е един от най-красивите архитектурни резервати в България. Впечатлява с добре запазените възрожденски къщи и приятната, уютна атмосфера. Хотелското настаняване е с цени от 25 евро на вечер за двама, а доброто прекарване е гарантирано.

Лещен и Ковачевица също са сред местата, които можете да посетите повторно, ако вече сте ходили. Ако все още не сте ги посещавали - няма да съжалявате. И двете селца носят в себе си българското - автентичен дух, гостоприемство и интересни места за посещение. В района можете да отседнете на цени от 20 евро за двойна стая.

СПА и релакс

Ако искате да се отдадете на пълноценна почивка и да се поглезите, тогава можете да изберете някой от известните ни СПА дестинации. Цените на 4-звездните СПА хотели в Девин, Велинград, Хисар започват от 40 евро за двама.

Дългият уикенд около националния ни празник наближава, така че само изберете как точно искате да го прекарате и резервирайте в подходящия момент, съветват от eSky.