fbpx 18 000 лв. даряват от Български форум на бизнес лидерите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

18 000 лв. даряват от Български форум на бизнес лидерите

18 000 лв. бяха събрани по време на Големия благотворителен бал на Български форум на бизнес лидерите, който се състоя на 23 януари в хотел „Шератон”. Сумата ще бъде дарена на фондация „Искам бебе” в подкрепа на програмата им за асистирана репродукция на хора с редки заболявания, лишени от държавно финансиране, и на Националния онкологичен център в София за извършване на безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в отдалечени краища на България.

Зоя Паунова, изпълнителен директор на АстраЗенека България, компания с дългогодишна ангажираност за превенцията и ранната диагностика на рака на гърдата, също благодари за щедростта, благородството и съпричастността на членовете на Форума, като отбеляза символиката на датата 23 януари - начало на годината на Дракона – символ на успеха и успешните партньорства.

Мария Шишкова, председател на Форума, направи своеобразна ретроспекция на постигнатото, благодарение на трите издания на Бала: „С дарените досега 52 000 лв. бяха подпомогнати общо 20 двойки, в резултат на което всички ние имаме 9 здрави бебета. Също така бяха извършени прегледи на 800 жени за рак на гърдата, като 65 от тях са диагностицирани с малигмени образувания, за щастие в ранните стадии на заболяването, което го прави лечимо.”
Близо 90 бизнес представители проявиха своята щедрост като участваха в благотворителен търг. В ролята на водещ на търга умело влезе младият актьор Александър Кадиев, който повдигна градуса на настроението при наддаването. Сред най-атрактивните предмети бяха акварел на Светлин Русев, предоставен от галерия Лоран, и луксозно осемдневно пътешествие из Средиземноморието, дарено от Юзит Калърс.

Спонсори на събитието бяха Амджен България, АстраЗенека България, Новартис Фарма и Пощенска банка. Каузите подкрепиха още, дарявайки предмети и услуги за аукциона - ЕЙМС Хюман Кепитъл, Индезит България, Елтрак България, ШЕЛ България, Алайд Пикфордс и Нов симфоничен оркестър.
В търга се включи и младият художник Стилиян Стоянов, възпитаник на дом за сираци, който дари две свои картини в подкрепа на благородните каузи.

Ваучери за нощувки, СПА процедури и събития предоставиха също хотелите Кемпински Гранд Арена Банско, РИУ Правец Ризорт СПА и Голф, хотел Ястребец, хотел Тодорофф, хотел Лъки Банско, хотел Еуфория Боровец, хотел Медикус - Вършец, хотел Лайпциг - Пловдив, хотел Хилтън София, Гранд Хотел София, хотел Шератон и хотел Метрополитън София.
Озвучаването беше безвъзмездно предоставено от Конгрес Инженеринг, за безалкохолните напитки и минерална вода се погрижи Кока-Кола България, а Уайн&Уайн осигури бутиково италианско вино за гостите на бала.