fbpx 9 ще е единният вътрешен номер за връзка с рецепция в хотелите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

9 ще е единният вътрешен номер за връзка с рецепция в хотелите

9 ще е единният вътрешен номер за връзка с рецепция в хотелите

Единният номер за вътрешно набиране на рецепция в хотелите ще е 9. Това стана ясно на среща на министър Ангелкова с представители на хотелиерския бизнес, председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и дигиталния шампион на страната Гергана Паси. Идеята за въвеждането на единен номер е да се улеснят потребителите и да се гарантира бърза реакция при възникване на спешни случаи.

Промяната ще залегне в новата Наредба за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, която се изготвя от Министерството на туризма и се очаква да влезе в сила до месец, съобщи още министър Ангелкова.

Представителите на бизнеса се обединиха около мнението, че хотелите трябва да започнат веднага да настройват телефонните си централи, за да може единният вътрешен номер 9 да бъде въведен в най-кратки срокове. Това изискване ще е и един от критериите при категоризацията на местата за настаняване след влизането на новата наредба в сила.

Ако практиката с въвеждането на 9 като единен вътрешен номер за връзка с рецепция на хотела се окаже успешна, Министерството ще предложи тя да се превърне и в общоевропейска, заяви още министърът на туризма.

 

Facebook коментари