fbpx Аромат на хавански пури | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Аромат на хавански пури

Аромат на хавански пури

Най-дългоочакваната среща на любителите на най-добрите пури в света – XVII Habanos Фестивал се състоя в Хавана, Куба в периода 23-28 февруари. Над 1600 ценители на пури от над 60 страни и 250 акредитирани журналиста и оператора от над 30 страни, пропътуваха разстоянието до екзотична Куба, за да се потопят в историята за произхода на Habano и да се насладят на специалната програма, която по традиция освен ексклузивните вечери включваше още посещения на плантациите с най-добрия тютюн в света, тютюневите фабрики, международен семинар и търговски панаир, както и специални дегустации.

Тази година Habanos Festival премина под знака на два емблематични бранда – Romeo y Julieta и Montecristo, представени в специалните за Habanos категории. Изработени са от отлежали при специални условия между 5 и 8 години тютюневи листа. Отлежаването при пурите е процес, които придава допълнителна мекота и деликатни дървесни нотки. Двата нови титуляра бяха дегустирани със специална селекция от кубински ромове.

На пристанището в Хавана, в старите складове за тютюн и дървен материал от 18 век, врязани в морето от три страни се проведе първата специална вечер, на която се състоя и емоционалното представяне на Romeo y Julieta Grand Reserva, гарнирано със селекция от отлежали ромове.

Salón de Protocolo de El Laguito беше мястото, на което се състоя годишнината от създаването на престижната верига от магазини, която в момента наброява над 140 магазина, разположени в 65 страни по целия свят. Първата Casa del Habano е била открита в Канкун, Мексико. През годините концепцията еволюира и от търговски обект за продажба на кубински пури, CDH се превръща в място за среща на ценители, любители и колекционери на една култура.

XVII Habanos Фестивал приключи с традиционната Гала вечер. Тази година тя беше посветена на една от най-разпознаваемите марки пури Montecristo и 80-годишния юбилей от създаването на марката. По този повод беше представено и най-новото издание Montecristo Special 80 Aniversario Vitola – в специално създадена за случая кутия и допълнителна лента в чест на годишнината.

Бяха връчени и годишните Habanos Awards 2015 в три основни категории – за производство, комуникация и бизнес. Събитието завърши с традиционния търг на умидори, на който бяха представени 6 умидора, произведения на изкуството, както и уникални селекции от пури. Тези ювелирни издания отпътуваха с новите си собственици за Канада, Белгия, Швеция, Кувейт, Сърбия, а в аукциона имаше участник, който закупи два умидора. Общата сума от наддаването възлиза на 740 000 долара, които ще бъдат използвани в подкрепа на Кубинската здравна система. Истински фурор с появяването си на Фестивала направиха ВИП дамите Парис Хилтън и Наоми Кембъл.

 

 

Facebook коментари