fbpx Аутсорсинг компаниите движат бизнес имотите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Аутсорсинг компаниите движат бизнес имотите

През първото тримесечие на годината инвестициите в аутсорсинг услуги и промишлеността продължиха и повлияха благоприятно на пазарите на офис и индустриални площи. Това показват пазарните проучвания на имотната компания Forton.
Българските компании обикновено са в ролята на продавач или наемодател и по-рядко клиенти за покупка или наем. В запазването на тенденцията на аутсорсинг има позитивен знак с дългосрочен ефект, освен ако не се влоши политическата ситуация след изборите, което ще накара инвеститорите да се почувстват без почва под краката си и без ясна перспектива в средносрочен план.

Производственият сектор в поредно тримесечие подкрепи пазара на индустриални площи. LEM, швейцарски производител на електрооборудване, обяви, че наема 4 500 кв.м в София за производство. Извън столицата турският производител на какаов ликьор и какао на прах „Алтънмарка“ придоби фабриката за преработка на вълна ADF в Първомай в една от най-забележителните сделки за последната година.
Очакванията на Forton за второто тримесечие на 2013 г. са по-скоро позитивни, стига политическата перспектива да не се влоши след предстоящите на 12 май избори.