Бестселърът блести повече от всякога на тъмно

Новата Opel Astra

Бестселърът блести повече от всякога на тъмно

Едва ли някога толкова съм се впечатлявала от нощното шофиране. Обикновено всеки избягва тъмните часове по пътищата, защото изненадите и рисковете тогава са повече, а и всеки шофьор, колкото и добро зрение да има, подсъзнателно се напряга повече.

Само че, този път вечерното пътуване и то покрай ботевградските села беше истинско забавление и удоволствие. Пътувахме с новата Opel Astra и една от целите беше именно да видим в реалност действието на новите матрични светлини на автомобила, истинска революция за автомобил от компактния клас.  

 
Интелигентната матрична система на светлините IntelliLux LED® в новата Astra осигурява напълно автоматично действие на дългите светлини без никаква опасност от заслепяване на останалите участници в движението. Великолепната осветеност на 350 м напред прави видими на пътя и най-малкият предмет или пък движение на неосветени каруци и пешеходци без никакви сигнализации. Матричната система засича обектите до 40м по-рано (това например е дължината на спирачен път при 90км/ч). Осветяват всеки завой реагират за милисекунди. Ако засекат насрещен автомобил автоматично намаляват, така че, да не го заслепят. Ако наближите автомобил пред вас, интелигентните светлини веднага намаляват светлинния сноп точно около самото возило и продължават да дават отлична осветяемост около него. 
Системата автоматично включва на градски, извънградски или магистрален път, така че да дава оптимална осветеност. 
 
 

Категорично с моите колеги оценихме много високо матричните светлини на новата Astra. Системата ще се предлага на цена от 1880 лева. Но технологиите в този автомобил не приключват с това – те са буквално в изобилие. Множество електронни системи подпомагат водача. Те са изградени на основата на трето поколение на фронталната видеокамера Opel Eye. Сега вече много по пълно и прецизно функцията разпознава на пътните знаци и ги изписва ясно читаемо на екрана пред шофьора. Функция за поддържане на лентата за движение вече предлага и автоматични корекции с волана – ако случайно напуснете лентата без да сте дали мигат, буквално усещате усилие във волана, което ви връща в правия път. Друга система предупреждава при опасност от сблъсък отпред, която работи с функция за самостоятелно аварийно задействане на спирачките, ако се стигне до такъв момент.

Всъщност автомобилът има още много забележителни качества, които ще оставим за репортажа на светло. Тогава ще представя по-детайлно красивия и изискан дизайн, подобрената возия, модерния интериор, удобните седалки, които правят масаж по време на пътуване, новите икономични двигатели. Изобщо много елементи, които събрани в едно означават Astra.

Facebook коментари