fbpx Бизнес платформа събира големи европейски инвеститори в София и Варшава | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнес платформа събира големи европейски инвеститори в София и Варшава

Платформа за бизнес събития ще събере в София и Варшава едни от най-големите европейски инвеститори на рисковия капитал. Eastern Europe Tech Tour 2018 (EETT) дава реален шанс за финансиране на най-добрите компании в областта на иновациите за региона. Това е първото издание на форума, който ще се състои на 11-12 юни във Варшава, Полша и на 12-13 юни в София, България.

EETT 2018 се организира от компанията Tech Tour със съдействието на международния инвестиционен фонд Almaz Capital и Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA). Основната цел е подпомагането на предприемачи и инвеститори да работят заедно по време на целия процес по внедряване на една иновация – от първоначалната идея до успешната й реализация като краен продукт на пазара.
Неслучайно Източна Европа е избрана за провеждане на престижното събитие тази година. Регионът постига висок икономически растеж като през последните няколко години генерира ликвидност от 5 милиона долара обратно към инвеститорите.
Форумът Eastern Europe Tech Tour 2018 ще представи общо 30 от най-обещаващите високотехнологични компании– 15 от Централна и Източна Европа: Полша (като страна домакин), Беларус, Словакия, Чехия, Украйна и Унгария и 15 от Югоизточна Европа: (България като страна домакин), Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Хърватска и Черна гора.

Над 200 компании ще преминат през процес на строга селекция и ще бъдат оценявани по специални критерии като: уникалност на предлаганата от технология, силни страни на бизнес модела, визия, способност за изпълнение на заложения бизнес план, качество и контрол в процеса на управление. Избраните компании ще представят своя бизнес пред делегация от 40 международни инвеститори с интерес към региона, както и пред 40 регионални инвеститори и ключови представители на рисковия капитал.