fbpx Бизнесът със суетата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнесът със суетата

Бизнесът със суетата

Да си "само" умен днес май не е достатъчно. Вярно е, че "по акъла изпращат", ама първо трябва да са те посрещнали! Стремежът към красота ни е заложен генетично. Наричат го "първичен инстинкт". Да си красив е едно, а да си харесван си е чиста суета, което май се превърна в първостепенна потребност.

Суетата винаги е била сериозен мотиватор. Украшения без видима функция и всякакви накити са откривани дори сред най-древните находки. Но изглежда, че напоследък желанието ни да бъдем харесвани е издигнато в култ. Няма значение с какви дадености сме родени - стига да пожелаем, можем да променим всичко. На разположение е огромен арсенал от средства и методи за подобряване на външния вид. Някои от тях са безобидни, дори полезни - например фитнес и спа центровете. Други са си направо страховити, предлагащи всевъзможни интервенции в тялото. Истински бум бележи козметичната индустрия, която предлага умопомрачителен набор от препарати и процедури, способни да изпразнят и най-дълбоките джобове.

В този бизнес клиентът се ръководи от обратната пазарна логика - колкото по-скъпо, толкова по-добре! Марката козметика и посещаването на конкретен клуб не е просто решение на функционалната задача, а важен символ на социалния статус. И щом желаният резултат изглежда постижим, средства не се жалят. Неслучайно най-лъскавите реклами са на козметични продукти.

За всички от страната на "предлагането" това си е много сериозен бизнес, гарантиращ високи печалби и устойчив ръст на търсенето, подхранван от XXL-културата. Колко ли време ще е нужно на индустрията да слезе на генетично ниво и да предлага и
"дизайнерски гени"...

Успешен бизнес!

Facebook коментари