fbpx Българите са оптимисти за любовта си през тази година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българите са оптимисти за любовта си през тази година

Българите са по-големи оптимисти за любовните си отношения, отколкото за развитието си в професионален план. Като цяло в началото на годината българите показват сравнително висок процент на оптимизъм – 60% от всички запитани са отговорили, че очакват по-добра година, като 75% от анкетираните смятат, че ще изпълнят целите си за 2014 г. Данните са от проучване на УниКредит Булбанк за нагласите на българите.

Като цяло жените са по-големи оптимисти от мъжете. Резултатите от проучването показват, че основна разлика в отговорите на двата пола е, че мъжете имат повече очаквания за кариерата и физическата си форма, докато дамите са по-обнадеждени от близкото бъдеще. Най-уверени в себе си са младите хора на възраст между 18 и 29 години.

Географският критерий пък показва, че най-големите скептици живеят в областните градове, а позитивно настроени са хората от малките градове и София. Най-висок е процентът на оптимизъм сред хората, които имат работа – цели 77%. Любопитен факт е, че доходът не оказва сериозно влияние върху това колко оптимистично човек гледа на бъдещето си.

Участниците във facebook анкетата са още по-позитивни. 71% от тях очакват, че утрешният ден ще е по-добър за тях. Основна разлика на facebook потребителите от участниците в националното прочуване е, че те разчитат повече на положително стечение в професионалния живот и имат по-ниски очаквания за развитието на физическата си форма и любовта.